Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bedre med ny stil

Geir Moen har lagt om treningen og føler seg i bedre form enn på flere år, til tross for skuffende 21,49 sek på 200 meter og femteplass i innendørs Grand Prix i Birmingham i går.

Den dårlige tida skyldes først og fremst det at de britiske arrangørene dyttet Geir inn på den dårligste banen. De tre beste britene fikk de beste banene.

- Tida var ikke noe å hoppe i taket for, men det regnet jeg med på forhånd, sier Geir til Dagbladet.

- Banen jeg fikk passet overhodet ikke min løpstil. Jeg hadde ikke en sjanse. Men det var bare en gjennomkjøring, for egentlig satser jeg ikke så mye på innendørssesongen, forteller Geir.

Senker skuldrene

Nå satser nemlig Geir på en ny treningsmetode, som skal hjelpe ham til en toppsesong i år.

VM i Sevilla i sommer er årets hovedmål.

- Grovt sagt går opplegget ut på å få bort de høye skuldrene som jeg avsluttet løpene med i fjor. Jeg går gjennom bestemte avslapningsøvelser.

- Kiropraktoren Tom Skjønnhaug hjelper meg med å riste løs alle de stedene der jeg var anspent og som bremset meg i fjor, forteller Geir.

Enkel filosofi

Filosofien er den samme og enkle som verdens beste sprintere holder seg til:

- I sprint dreier det seg om å løpe fortest mulig på en mest mulig avslappet måte, sier Geir.

Det klarte han ikke i fjor, men etter vintertreningen går han rundt med en god følelse for sommersesongen 1999.

- Jeg har løpt en del sekstimetere som bekrefter at vi er på riktig vei. Jeg skal løpe bånn gass i Athen 24.februar og satser på bedre tider der, forteller Geir Moen.

Steinar Hoen klarte bare 2,20 meter i høyde under et internasjonalt stevne i tyske Balingen i helga. Pjotr Braijko, Russland, vant med 2,30. Hoen måtte se seg slått på antall forsøk av Hanne Hauglands mann og trener Håkon Särnblom, som egentlig har gitt seg som aktiv. Särnblom kom også over 2,20 og endte på 9. plass, Hoen på tiende.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media