- Bedre nå

Knappe tre uker før VM hevder Liv Grete Skjelbreid Poirée (26) å være i bedre form enn da hun vant to gull i Holmenkollen for ett år siden.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

På sprinten i går truet hun den svenske superveteranen Magdalena Forsbergs (33) seiersrekke på seks strake triumfer - og endte bare 14 sekunder bak tross en strafferunde etter liggende skyting.

Torsdag var Liv Grete enda råere da hun på siste etappe gikk Norge inn til en imponerende seier på stafetten i Ruhpolding.

Gull-hjelp i år

- Fysisk er jeg nå enda bedre enn da jeg vant to VM-gull i Holmenkollen i fjor. Da er det også godt å vite at jeg ennå har litt mer å gå på til den absolutte toppformen. Den er planlagt i starten av februar, sier Liv Grete Skjelbreid Poirée til Dagbladet - vel vitende om at VM i Pokljuka er i perioden 3.- 11. februar.

De to VM-gullene fra Holmenkollen betyr mye også i år. Det er de som gir henne en beroligende trygghet når hun nå går inn i et mesterskap og har mye å forsvare.

Fryker ikke press

- Jeg er klar over at det stilles større forventninger til meg i år - men jeg frykter ikke presset.

Når du har vunnet, så vet du at du kan. For meg handler det nå om å stabilisere meg, sier Skjelbreid Poirée til Dagbladet.

For å pleie formen og holde konkurranseinstinktet intakt har hun bestemt seg for å gå de fire siste konkurranse før VM.

- Du frykter ikke formsvikt eller sjukdom nå i forkant av VM?

- Formen har jeg kontroll på. Og sjukdom? Please, ikke spør om det. Nå er jeg frisk som en fisk. Bank i bordet, ler Liv Grete - som nettopp er kvitt en sår hals etter to penicillinkurer i løpet av de tre siste ukene.

<B>KNALLFORM:</B> Norske skiskyttere viser god form knappe tre uker før VM. Med andreplass i går - tross en strafferunde - viser Live Grete Skjelbreid Poirée at hun er i stand til å gjenta suksessen fra i fjor, som endte i to VM-gull i Holmenkollen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer