- Bedre trener enn noen gang

Offensiv Bjørnebye forlater Start.

(Dagbladet.no):  Stig Inge Bjørnebye slutter som trener i Start. Selv om han sier det er trist, er han offensiv i forhold til videre arbeid som fotballtrener.

- Det året her har vært det mest lærerike i min fotballkarriere. Jeg så en avisoverskrift i dag det sto «Bjørnebye er ferdig». Det vil jeg bare si: Bjørnebye er ikke ferdig - tvert i mot. Bjørnebye er sterk og klar, sa han under dagens pressekonferanse på Sør Arena

- Jeg var fast bestemt på å bli fotballtrener da jeg ble det. Og jeg er fast bestemt på at utgangspunktet mitt for å bli en god trener nå er bedre enn det noen gang har vært.

Samtidig påtar Bjørnebye seg det hele og fulle ansvaret for situasjonen har havnet i.

- Vi jobber mot konkrete sportslige mål. De har vi ikke nådd. I stedet for det som er intensjonen - å stå sammen med spillerne - står man kanskje i veien. Mitt overordnede ønske sånn som situasjonen er blitt, er at Start holder seg i Tippeligaen, sier Bjørnebye.

- Begivenhetene har tatt oss

Klubben støttet Stig Inge Bjørnebye til og med sist helg. Men i etterkant av tapet mot Vålerenga, har de hatt en prosess som endte med at Bjørnebye og klubben avslutter samarbeidet.

- Begivenhetene har på en måte tatt oss. Vi har gjort det dårlig sportslig den siste perioden - ti kamper uten seier. Vi har støtta Stig Inge hele veien, men det er en tøff bransje å være i når en er Tippeliga-trener. Vi har sammen kommet fram til, etter å ha evaluert og vurdert alle muligheter, at arbeidsforholdet skal avsluttes, sa Starts sports- og mediadirektør Svein Mathisen.

SKILLER LAG: Stig Inge Bjørnebye og Starts sportsdirektør Svein Mathisen fortalte i dag om prosessen som endte med at Bjørnebye i dag ga seg som trener i klubben. Foto: Scanpix
SKILLER LAG: Stig Inge Bjørnebye og Starts sportsdirektør Svein Mathisen fortalte i dag om prosessen som endte med at Bjørnebye i dag ga seg som trener i klubben. Foto: Scanpix Vis mer

Assistenttrener Bård Wiggen overtar midlertidig treneransvaret i klubben, og etter noen små minutter - og før han fikk sagt et ord - ble han av Mathisen sendt avgårde for å lede dagens Start-trening.

Svein Mathisen avviser TV 2 Sportens opplysninger om at Start har vært på jakt etter ny trener siden tidligere i sommer.

- Det stemmer ikke at Start har lett etter ny trener, det er tull og tøys. Men selvfølgelig har vi i løpet av det siste døgnet sett på muligheter, sier han.


Informerte spillerne i dag

Bjørnebye sier han er fornøyd med prosessen han har vært gjennom i forbindelse med avslutningen av kontrakten.

Men han mener at friskt blod på trenersida kan være nødvendig slik Starts tabellposisjon er nå.

I dag morges klokka ni informerte Bjørnebye informerte spillergruppa om hva som har foregått, og ga dem råd om hva som blir viktig for dem framover.

- Jeg synes spillerne har vært suverene, stor takk til dem. Jeg har ingenting å klandre dem for, jeg har ingenting å utsette på noen av dem.

- Bedre trener enn noen gang

Beleiringen

I går kveld hadde Bjørnebye klubbledelsen på besøk. TV-bildene i går viste blant annet den daværende Start-treneren i vinduet mens han fotograferte pressekorpset, og Svein Mathisen som serverte pizza til media-representantene.

- Jeg har holdt på i denne bransjen i 20 år, men jeg har aldri opplevd det før - at huset mitt beleires, at voksne folk sitter på gjerdet mitt og glaner inn i huset i 4-5 timer, sier Bjørnebye med et lite smil i munnvika.

«Matta» på sin side valgte å skjenne på journalistene for ikke å ha ryddet bort pizzaeskene etter seg.

Kommentarfunksjonen er nå lukket på grunn av sjikanerende innlegg.

- Bedre trener enn noen gang