Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Bedre trent enn noen gang

- Interessant, sier John Arne Riise når han hører at Dagbladet tipper Liverpool til topps i Premier League. - Og kanskje smart. For det morsomme med engelsk fotball er at du aldri vet. Du kan bare tro. Og håpe.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LIVERPOOL (Dagbladet): John Arne Riise gjør begge deler - både tror og håper. Ifølge den norske venstresidespilleren snakkes det mye om ligagull både på Anfield og treningsfeltet Melwood. Og seinest i går var manager Gerard Houllier ute i lokalavisa Liverpool ECHO med følgende beskjed til alle de som har ventet siden 1990 på at ligatrofeet nok en gang skal havne på Anfield:

- Målet vårt er å vinne tittelen. Vi kan klare det også.

- Han er i veldig godt humør, sier John Arne Riise om Liverpools franske sjef.

- Og han har grunn til å være det også. For det ser bra ut, det gjør virkelig det. Men samtidig er det litt rart å bli tippet helt til topps.

- Fordi?

- Folk snakker jo bare om Manchester United og Arsenal...og Chelsea. Alt av naturlige årsaker. De to første har jo dominert engelsk fotball de siste ti årene. Og så har du Chelsea som har lagt inn bud på halvparten av de spillerne som finnes i verden, og som også har klart å signere mange av dem. Å møte dem allerede i seriepremieren betyr en knalltøff åpning.

Hemmelig oppskrift

Men hvorfor tror så Riise som Dagbladet? Er det bare fordi han er forpliktet til det som lønnsmottaker på Anfield? Eller skyldes det Houllier-justeringer vi ikke vet om? Og at Liverpool har lært av raset som ødela alt forrige sesong?

- Vi ledet da vi plutselig spilte 11 kamper på rad uten seier, sier han.

- Sånt kan du ikke tillate deg. Men vi har ikke snakket så mye om det - det er andre ting som skal gjøre oss til mestere. Og de er hemmelige.

Liverpool har kjøpt Harry Kewell og Steve Finnan. Ifølge Riise helt åpenbare forsterkninger. Og på toppen av det sper han på med den beste sesongoppkjøringen klubben har hatt siden han kom hit for to år siden. Det måtte bare bli sånn etter den skuffende femteplassen i mai.

- Lagmessig er det ingen tvil om at vi er sterkere. Jeg merker det på treningene - alt er bedre.

- John Arne Riise også?

- Jeg har aldri vært bedre trent enn det jeg er nå. Og det er ikke bare noe jeg sier - jeg føler det på kroppen min. Jeg har gått ned to kilo uten at jeg vet hvorfor, det er bare blitt sånn. Og løpsmessig og kondisjonsmessig er jeg sterkere.

Det er nå magen hans blir brakt på banen. Det vaskebrettet han har vist fram 14 ganger siden han kom til Liverpool. Åtte ganger den første sesongen og seks i den vi gjorde oss ferdige med i vår. Og som betyr at Riise har scoret mål.

Men han vil ikke vise den fram. Ikke før han scorer igjen. Han bare titter ned i skjorta si - smiler fornøyd - og sier at alt ser bra ut. Men han håper det skjer snart, og aller helst i morgen. Mot Chelsea.

- Det er artig å score, sier Riise.

- Men jeg har ingen målsetting for antall mål - det som betyr noe, er at laget scorer og at laget vinner.

Mann for 25 meter

13 mål med venstrebeinet og ett med hodet. Der har du John Arne Riises avkledningsmanøvrer fordelt på kroppsdelene. Og det ligger an til en kanon eller tre denne sesongen også. Ikke minst fordi han er en villig frisparkskytter.

- Fra 25 meter og utover ute på høyresida melder jeg meg på. Jeg ønsker alltid å skyte. Men for å få muligheten må jeg først komme på laget. Og i år er konkurransen i Liverpool større enn noen gang, sier han.

- Betyr det at du ikke er...?

- Sikker på å spille? Nei, det er jeg ikke. Og står navnet mitt på lagoppstillinga i morgen, blir jeg glad. For da vil alt handle om å gjøre en god kamp, slik at jeg kan beholde plassen. Nei, nå må det snart være slutt med prat - det er på tide å komme i gang.

Men først Riise gi Dagbladet sin utgave av Premier Leagues topp tre 2003/2004.

- Liverpool, United og Arsenal, sier han i løpet av et sekund.

- Så du er ikke helt enig med Dagbladet?

- Jeg er enig i at Liverpool vinner. Og det er det viktigste, sier John Arne Riise.

KROPP PÅ TOPP: John Arne Riise sjekker vaskebrettet før Liverpools Premier League-start mot Chelsea i morgen. - Jeg har gått ned to kilo uten at jeg vet hvorfor. Og løpsmessig og kondisjonsmessig er jeg sterkere, sier han.