- Bedre tropp enn noensinne

For første gang på flere år spiller ikke Rosenborg europacup før den norske Tippeligaen starter. Men uten mesterligaspill får RBK muligheten til å prøve og feile mer enn tidligere sesonger.

- Jeg skulle gjerne deltatt i Mesterligaen i år også, men det ble ikke slik, sier Nils Arne Eggen til Dagbladet.

Han får i stedet mulighet til å komponere en slagkraftig ellever fram til Tippeliga-starten den 16. april.

- Vi får mulighet til å prøve ut ting vi har tenkt på i flere år. Dessuten får nøkkelspillerne våre bedre tid til å komme tilbake etter sine skadefravær, sier Nils Arne.

Større bredde

Han tenker først og fremst på Bent Skammelsrud som er operert, men også Roar Strand, Christer Basma, Bent Inge Johnsen og Morten Knudsen har slitt med langtidsskader.

Uten dem har nye RBK imponert med blant annet seier over PSV Eindhoven, Lokomotiv Moskva, AIK to ganger og 6-1 mot medaljekandidat Stabæk.

Nye spillere har kommet til og erstattet de skadete spillerne. Og det er nettopp bredden i stallen som skiller årets RBK-utgave fra tidligere år.

- Jeg tror vi skal bli bedre enn vi noen gang har vært i årets sesong, men det er tidlig å si det allerede i februar. Det som i alle fall er sikkert er at vi har bedre tropp enn noensinne, sier Nils Arne.

Mer fart

Det kan bety moro utover våren og noe av det som mest spennende å følge er RBK-angrepet. Dagfinn Enerly og Harald Martin Brattbakk er handlet inn. I tillegg har Frode Johnsen vist veldig flotte takter både på landslaget og på klubblaget så langt i sesongen.

- Årets angrep har større fart enn fjorårets og ser spennende ut, sier Nils Arne.

RBK mistet i fjor sommer John Carew, Andre Bergdølmo og Bjørn Otto Bragstad. Rosenborg-treneren tror ikke spillerflukten blir like stor i år.

- Nei, spillermarkedet har stilnet litt, sier Nils Arne.

RBK har de siste årene på en imponerende måte klart å erstatte spillere som har forlatt klubben til fordel for proffspill i utlandet.

- Det er jo det vi jobber for, sier Nils Arne beskjedent.

Åremålskontrakt

Han er også litt beskjeden når samtalen vinkles inn på seriestarten den 16. april.

- Viking i Stavanger er en vanskelig motstander, men det er langt fram dit, sier Nils Arne.

Han har kontrakt med RBK ut årets sesong, men:

- Jeg har snakket med ledelsen og det skal foreligge en kontrakt på åremål videre framover, sier Nils Arne.

Hva så med lønnen?

- Grunnlønnen i RBK er omtrent lik som i de andre Tippeliga-klubbene, men vårt lønnssystem er veldig bonusrelatert. Jeg har samme bonusordning som spillerne som har toppbonus, sier Nils Arne.

Synes du lønnsnivået i Tippeligaen er godt nok?

- Jeg vet ikke hva de andre trenerne tjener, men jeg er fornøyd, sier Nils Arne Eggen.