Sparket daglig leder får jobben tilbake:

Bedriftsidretten snudde halvveis inn i rettssaken

Ga jobben tilbake til den sparkede daglige lederen.

GA DAGLIG LEDER JOBBEN TILBAKE: Generalsekretær i Norges Bedriftsidrettsforund, Svenn Erik Bolle, gjorde retrett halvveis inn i arbeidsrettssaken mot daglig leder i Oslo Bedriftsidrettskrets. Foto: Vidar Ruud/NTB
GA DAGLIG LEDER JOBBEN TILBAKE: Generalsekretær i Norges Bedriftsidrettsforund, Svenn Erik Bolle, gjorde retrett halvveis inn i arbeidsrettssaken mot daglig leder i Oslo Bedriftsidrettskrets. Foto: Vidar Ruud/NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Norges Bedriftsidrettsforbund (NBIF) har gått knallhardt til verks overfor Oslo Bedriftsidrettskrets (OBIK) denne høsten.

Først sparket de OBIKs daglige leder Stein Aker, før de sparket styret for hele kretsen da styret etterlyste en begrunnelse for hvorfor deres daglige leder fikk sparken.

NBIF har hele tida henvist til personvern når de både overfor OBIKs styre og Dagbladet har hevdet at de ikke kan redegjøre for hvorfor de ga daglig leder Stein Aker sparken.

Dermed endte saken i retten, da Aker nektet å godta oppsigelsen.

Bedt å løse konflikten

I løpet av halvannen dag i retten ble det tydelig at kjernen i konflikten handler hvor daglig leders lojalitet bør ligge.

NBIF mener Aker har handlet i strid med direkte pålegg fra forbundet sentralt, mens Aker har ment at OBIK selv må få bestemme hvordan de skal løse enkelte av oppgavene de er uenige om hvordan skal løses.

Halvveis inn i rettssaken ba dommer Kim Heger partene innstendig om å komme til et forlik.

- Jeg har holdt på med dette i mer enn tjue år, og jeg opplever veldig sjelden at oppsigelsessaker går så langt som dette, sa Heger før han sendte partene ut i en lunsjmekling.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer