Sparket daglig leder får jobben tilbake:

Bedriftsidretten snudde halvveis inn i rettssaken

Ga jobben tilbake til den sparkede daglige lederen.

GA DAGLIG LEDER JOBBEN TILBAKE: Generalsekretær i Norges Bedriftsidrettsforund, Svenn Erik Bolle, gjorde retrett halvveis inn i arbeidsrettssaken mot daglig leder i Oslo Bedriftsidrettskrets. Foto: Vidar Ruud/NTB
GA DAGLIG LEDER JOBBEN TILBAKE: Generalsekretær i Norges Bedriftsidrettsforund, Svenn Erik Bolle, gjorde retrett halvveis inn i arbeidsrettssaken mot daglig leder i Oslo Bedriftsidrettskrets. Foto: Vidar Ruud/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Norges Bedriftsidrettsforbund (NBIF) har gått knallhardt til verks overfor Oslo Bedriftsidrettskrets (OBIK) denne høsten.

Først sparket de OBIKs daglige leder Stein Aker, før de sparket styret for hele kretsen da styret etterlyste en begrunnelse for hvorfor deres daglige leder fikk sparken.

NBIF har hele tida henvist til personvern når de både overfor OBIKs styre og Dagbladet har hevdet at de ikke kan redegjøre for hvorfor de ga daglig leder Stein Aker sparken.

Dermed endte saken i retten, da Aker nektet å godta oppsigelsen.

Bedt å løse konflikten

I løpet av halvannen dag i retten ble det tydelig at kjernen i konflikten handler hvor daglig leders lojalitet bør ligge.

NBIF mener Aker har handlet i strid med direkte pålegg fra forbundet sentralt, mens Aker har ment at OBIK selv må få bestemme hvordan de skal løse enkelte av oppgavene de er uenige om hvordan skal løses.

Halvveis inn i rettssaken ba dommer Kim Heger partene innstendig om å komme til et forlik.

- Jeg har holdt på med dette i mer enn tjue år, og jeg opplever veldig sjelden at oppsigelsessaker går så langt som dette, sa Heger før han sendte partene ut i en lunsjmekling.

Får tilbake jobben

Etter et par timer var forliket klart og rettssaken avsluttet.

- Dette har vært en krevende sak for alle parter. Vi fant i fellesskap ut at det var grunnlag for å inngå et forlik. Nå ønsker vi å se framover til det beste for bedriftsidretten og forene alle krefter. Utover det har vi ingen kommentarer, sier generalsekretær Svenn Erik Bolle og Stein Aker i en felles uttalelse til Dagbladet via fagsjef kommunikasjon i NBIF, Emily Robertson.

NBIF ønsker ikke å svare på Dagbladets oppfølgingsspørsmål i denne saken, men etter det Dagbladet erfarer, går forliket blant annet ut på at Stein Aker får tilbake jobben sin i OBIK fra og med mandag neste uke. I tillegg får han etterbetalt lønna han ikke har fått etter at han fikk sparken 1. september.

- Jeg kan bekrefte at Aker møter på jobb på mandag, men jeg kan ikke opplyse så mye utover dette ettersom avtalen er konfidensiell, sier Akers advokat i saken, Sven Ivar Sanstøl, advokatfirmaet Eckhoff, Fosmark og Co til Dagbladet.

Å få tilbake jobben var Akers hovedkrav mot NBIF.

Styret i OBIK er derimot fortsatt avsatt, og kretsen er fortsatt under administrasjon av NBIF. Også her er det en rettssak på gang, men den er så langt Dagbladet kjenner til ikke berammet ennå.

Søndag kveld opplyser NBIF om at den konstituerte daglige lederen for OBIK, Tore Wiken, skal fortsette som daglig leder, mens Stein Aker har fått omdefinert sin stilling fra daglig leder til "aktivitetskonsulent".

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer