Bedring for Kari Traa, men klart slått igjen

Kari Traa klarte 3. plassen i verdenscuprennet i kulekjøring i japanske Inawashiro søndag. Det var klar bedring fra lørdagens skuffende 8. plass.

Likevel ble Traa klart slått av Margareta Marbler fra Østerrike, som vant klart både lørdag og søndag, og canadiske Jennifer Heil, som stadig drar litt fra den norske 30-åringen i verdenscupen.

Nå skiller det 86 poeng mellom dem, til tross for at Traa har fire seirer i verdenscupen denne sesongen og Heil bare to. Fem renn står igjen.

Traa åpnet sesongen veldig bra, men har mistet litt av formen i det siste, og bare i helgens to renn i Japan har hun tapt 68 poeng til sin canadiske rival i kampen om verdenscuptrofeet.

Det skulle vært parallellkjøring i Japan søndag, men dårlig vær førte til at rennet ble utsatt i fem timer. Til sist ble det avviklet som individuelt renn med direkte finale.

Kari Traa misset litt på første hopp og ble klart slått av både Marbler og Heil i poengsum for hoppene. Hun var heller ikke helt på topp tidsmessig, men både i hoppingen og tempomessig var hun mye nærmere de beste enn lørdag.

Ingrid Berntsen viste også framgang søndag. Hun endte på 14. plass, fire plasser bedre enn dagen før.

Neste helg fortsetter kulekjørerne med verdenscup i Japan. Da skal de kjøre i Naeba, og kanskje tar Kari Traa sjansen på å delta i skicross i et forsøk på å samle flere poeng i den totale verdenscupen.

I sammendraget for alle disipliner er hun på 7. plass.