Bedring for Svindal i super-G

På 9.-plass i Beaver Creek.

BEDRING: Aksel Lund Svindal gjennomførte et bedre super-G-løp enn i Lake Louise forrige helg, men for svak kjøring i midtpartiet kostet nordmannen en topplassering i Beaver Creek.Foto: SCANPIX/Matthew Stockman/Getty Images/AFP
BEDRING: Aksel Lund Svindal gjennomførte et bedre super-G-løp enn i Lake Louise forrige helg, men for svak kjøring i midtpartiet kostet nordmannen en topplassering i Beaver Creek.Foto: SCANPIX/Matthew Stockman/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter annenplassen i utforåpningen i canadiske Lake Louise forrige helg, ble det påfølgende super-G-rennet en stor nedtur for Aksel Lund Svindal da han havnet håpløse 1,77 bak vinneren Tobias Grünenfelder.

Denne helgen har verdenscupsirkuset flyttet sørover til Beaver Creek i Colorado.

Gårsdagens utfor ble avlyst, men lørdag hadde vinden løyet, og dermed kunne super-G-øvelsen avvikles som planlagt i den beryktede «Birds of prey-traseen» der Svindal har opplevd det aller meste.

Fra startnummer 22 - sist i seedet gruppe - var det en agressiv nordmann som kastet seg utfor, og han hadde opparbeidet seg en ledelse på sju hundredeler ved passering første mellomtid.

I ubalanse I midtpartiet gikk det imidlertid tråere, og på siste måling før målhenget, var han plutselig trekvart sekund bak ledende Georg Streitberger fra Østerrike.

- Jeg føler at jeg kjørte bra på toppen, men gjorde en feil ut av henget. Det visste jeg kunne koste en del plasser, oppsummerer Svindal etter rennet.

- Jeg kom altfor langt ned i svingen like etter den første mellomtiden. Dessuten var jeg i ubalanse og mistet litt av grepet på ytterskien. Det gjorde at jeg ikke fikk dratt med meg farten ut av henget, og det ble avgjørende. Det jeg tapte der kunne jeg ikke ta inn igjen på vei inn mot mål, fortsetter han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer