Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bedring for Svindal i super-G

På 9.-plass i Beaver Creek.

BEDRING: Aksel Lund Svindal gjennomførte et bedre super-G-løp enn i Lake Louise forrige helg, men for svak kjøring i midtpartiet kostet nordmannen en topplassering i Beaver Creek.Foto: SCANPIX/Matthew Stockman/Getty Images/AFP
BEDRING: Aksel Lund Svindal gjennomførte et bedre super-G-løp enn i Lake Louise forrige helg, men for svak kjøring i midtpartiet kostet nordmannen en topplassering i Beaver Creek.Foto: SCANPIX/Matthew Stockman/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter annenplassen i utforåpningen i canadiske Lake Louise forrige helg, ble det påfølgende super-G-rennet en stor nedtur for Aksel Lund Svindal da han havnet håpløse 1,77 bak vinneren Tobias Grünenfelder.

Denne helgen har verdenscupsirkuset flyttet sørover til Beaver Creek i Colorado.

Gårsdagens utfor ble avlyst, men lørdag hadde vinden løyet, og dermed kunne super-G-øvelsen avvikles som planlagt i den beryktede «Birds of prey-traseen» der Svindal har opplevd det aller meste.

Fra startnummer 22 - sist i seedet gruppe - var det en agressiv nordmann som kastet seg utfor, og han hadde opparbeidet seg en ledelse på sju hundredeler ved passering første mellomtid.

I ubalanse I midtpartiet gikk det imidlertid tråere, og på siste måling før målhenget, var han plutselig trekvart sekund bak ledende Georg Streitberger fra Østerrike.

- Jeg føler at jeg kjørte bra på toppen, men gjorde en feil ut av henget. Det visste jeg kunne koste en del plasser, oppsummerer Svindal etter rennet.

- Jeg kom altfor langt ned i svingen like etter den første mellomtiden. Dessuten var jeg i ubalanse og mistet litt av grepet på ytterskien. Det gjorde at jeg ikke fikk dratt med meg farten ut av henget, og det ble avgjørende. Det jeg tapte der kunne jeg ikke ta inn igjen på vei inn mot mål, fortsetter han.

- Mer inne Svindal avsluttet gnistrende, men måtte likevel se seg slått med 57 hundredeler av Streitberger. Det holdt til slutt til en niendeplass, noe han var litt småskuffet over.

- Jeg skal ikke nekte for at jeg er litt skuffet, for jeg føler at jeg hadde mer inne enn det jeg fikk vist. Likevel mener jeg at jeg kjørte ganske bra, og selv om utfor og storslalåm er de beste disiplinene mine akkurat nå, så føler jeg at super-G-formen er på gang, sier Svindal til NTB.
 
Streitberger tok sin andre verdenscupseier i karrieren fra et tidlig startnummer. Franske Adrien Theaux dro også fordel av mer fordelaktige forhold for de første løperene og ble nummer to. Den sveitsiske veteranen Didier Cuche tok den siste plassen på seierspallen.

- Didier Cuche startet tre nummer før meg og kjørte bra, så det viste seg at det var mulig å kjøre godt selv om man startet litt bak. Derfor vil jeg ikke si at startnummeret mitt ble avgjørende, poengterer Svindal overfor NTB.

Karrierebeste av Jansrud Kjetil Jansrud leverte også et godt løp, og ble nummer 14 - 0,98 sekunder bak vinneren Streitberger. Det var karrierebeste i super-G.

- Jeg har aldri hatt bedre plassering enn dette i et verdenscuprenn i super-G, så jeg skal vel kanskje ikke klage så mye, men det er ikke der jeg vil ligge. Jeg føler jeg har mer inne, sier Jansrud til NTB.

- Jeg slet veldig med festet og grepet på skiene øverst i traseen, men jeg er fornøyd med at jeg klarte å holde farten brukbart ned mot mål, for det har ofte vært et problem for meg tidligere. Du kan godt si at jeg er fornøyd med farten, men ikke med plasseringen.

Tredje norske deltager, Espen Lysdahl, kom seg ned 2,54 bak Streitberger. Det holdt til en 38.-plass av de 49 løperne som fullførte rennet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!