Makedonia - Norge 2-0

Bedt om å stoppe, men får ros etter TV-frekkis

Kjetil Rekdal om Rosenborg-legenden Gøran Sørloth: - Han sto stille med ræva ut.

EKSPERT: Kjetil Rekdal kommenterte Makedonia-Norge sammen med Kenneth Fredheim på Max. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
EKSPERT: Kjetil Rekdal kommenterte Makedonia-Norge sammen med Kenneth Fredheim på Max. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Makedonia–Norge 2-0

SKOPJE (Dagbladet): Norge leverte en småpinlig forestilling mot Makedonia lørdag kveld og tapte 2-0 i Skopje. Muligens fant enkelte TV-seere størst underholdning i å høre på Max-kommentatorene Kenneth Fredheim og Kjetil Rekdal.

I det som var en tam forestilling sett med norske øyne, kom det til en munter ordveksling mellom duoen 19 minutter ut i kampen. Alexander Sørloth gikk tøft inn i en duell innenfor Makedonias 16 meter og pådro seg frispark.

Fredheim: - Så er han altfor røff der inne, Sørloth junior.

Rekdal: - I motsetning til pappa Sørloth, han sto stille med ræva ut.

Fredheim: - Sånt noe er det bare tidligere lagkamerater som har lov til å si.

Rekdal: - Ja, jeg regner med at han hører på.

Fredheim: - Jeg vet du er en god venn av Gøran, så han tåler det.

Rekdal: - Han skal være glad han har fått en sønn som er mer bevegelig til å spille fotball.

Fredheim: - Nå holder det, «Reka».

Rekdal: - Jeg regner med at jeg får svar på tekstmelding i løpet av et minutt her.

For uinnvidde er Gøran Sørloth (55) tidligere spiss i Rosenborg som herjet fra 1985 til 1993. Han gikk i kategorien «møtende spiss» og hadde ryggen ofte vendt mot mål.

MØTENDE SPISS: Gøran Sørloth spilte i Rosenborg fra 1985 til 1993 og fikk 15 landskamper for Norge. Her fra et oppgjør mot Jugoslavia i 1989. Foto: Morten Hvaal / NTB Scanpix
MØTENDE SPISS: Gøran Sørloth spilte i Rosenborg fra 1985 til 1993 og fikk 15 landskamper for Norge. Her fra et oppgjør mot Jugoslavia i 1989. Foto: Morten Hvaal / NTB Scanpix Vis mer

Nå er det sønnen Alexander (21) - spiss på Midtjylland - som representerer Sørloth-navnet på landslaget.

- Gode kommentatorer

Da Dagbladet tok opp ordvekslingen fra kampen med Rekdal etterpå - og lurte på om Sørloth hadde sendt ham en tekstmelding slik han antydet - sjekket han telefonen.

- Jo, jo, nå har den kommet.

- Hva skriver han?

- «Meget gode kommentatorer. Norge så der. Fortsatt god helg.»

Ros, der altså, fra Sørloth - til tross for at han fikk passet sitt påskrevet for TV-seerne. Rekdal understreker at han og Sørloth er meget gode venner.

SLEIT: Alexander Sørloth og Norge har hatt bedre dager på jobb enn i går. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix
SLEIT: Alexander Sørloth og Norge har hatt bedre dager på jobb enn i går. Foto: Terje Bendiksby / NTB Scanpix Vis mer

- Vi har hatt mye artig sammen. Blant annet var vi sammen i Borussia Mönchengladbach i en periode, så vi har en god tone.

Rekdal har mye positivt å si om Alexander Sørloth:

- Alexander er hurtigere og på et høyere nivå i yngre alder. Det gikk ikke så bra i Groningen, men han har slått tilbake i Midtjylland. For spissenes del er du avhengig av laget. Hvis du ikke er i stand til å skape sjanser, scorer ikke spissene heller.

Sørloth junior ble belønnet med en firer på Dagbladets spillerbørs etter kampen. Overfor oss erkjente pappa Sørloth for noen dager siden at sønnen har et langt større repertoar enn det han selv hadde.

- Heldigvis blir han ikke sammenliknet med faren. Han har den samme kraften i spillet. Men han har flere strenger å spille på. Han er mye lengre enn meg. Og han har mer fart over distanse.

Kritisk

Rekdal var overhodet ikke fornøyd med det han så av Norge lørdag kveld:

- Det var for dårlig. Vi hadde en god periode i første omgang. Vi så litt av det vi ønsker å framstå som. Med trykk, med gjenvinning, med tempo framover og bra kreativitet. Vi satte sammen et angrep der Martin Ødegaard skjøt i stanga.

Rekdal fortsetter:

- I andre omgang gikk tida bare fra oss uten at vi var i stand til å gjøre noe som helst. Makedonia kontrollerte inn kampen. Vi klarte ikke å skape noe. Presisjonen på dødballer var for dårlig, det samme presisjonen på innlegg. Vi skjøt ikke når vi burde skutt. Vi hadde heller ikke kreativitet bakfra som gjorde at vi klarte å sette sammen angrep og få trykk på motstanderen.

Norge møter Slovakia i ny privatlandskamp tirsdag.

- Hvis vi møter opp på samme måte, taper vi med mer enn 2-0, slår Rekdal fast.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer