Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Beenhakker overtar Polens landslag

Første utenlandske trener. Mens Portugal jakter på «Svennis».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Nederlandske Leo Beenhakker er kjent for å skape gull i arbeid med både gode og grå spillertyper.

I år tok 63-åringen Trindidad og Tobago til deres første verdenmesterskap, og han fikk selvfølgelig tilbud om ny kontrakt.

I stedet tar han fatt på en ny utfordring fra 1. august: Han blir Polens første utenlandske trener noensinne.

- Vil heve kvaliteten

- Jeg tror at Beenhaker vil heve kvaliteten på polsk fotball og at han kan lede laget vårt til EM, sier presidenten i det polske fotballforbundet, Michal Listkiewicz, til Associated Press.

Trinidad og Tobago, de såkalte «Soca Warriors», kriget godt i en tøff gruppe (selskapet besto i Sverige, England og Paraguay) under årets VM. 

Beenhakker har tidligere ledet Nederland, Saudi-Arabia, Ajax, Real Zaragoza, Feyenoord, Vitesse, Club America og Real Madrid.

Portugal ønsker «Svennis»

image: Beenhakker overtar Polens landslag

Foreløpig er det usikker hvor lenge han har bundet seg til å lede Polen.


Med det samme vi er inne på trener-overganger etter VM, kan vi ta med at ifølge Expressen jakter Portugal Sven-Göran Eriksson som ny landslagssjef.

Hvis det blir noe av, kan Beenhakker og «Svennis» møtes i kvalifiseringen til EM, ettersom de to lagene er i samme gruppe.

NY UTFORDRING: Leo Beenhakker har ledet mange lag, de fleste av dem med suksess. Nå tar han over Polens landslag. Foto: MICHAELE REHLE/REUTERS/SCANPIX
NY UTFORDRING: Leo Beenhakker har ledet mange lag, de fleste av dem med suksess. Nå tar han over Polens landslag. Foto: MICHAELE REHLE/REUTERS/SCANPIX Vis mer