- Befant meg i et mareritt

Celso Borges snakker ut om den tunge FFK-tiden.

(Dagbladet): Etter to år i klubben forlot Celso Borges Fredrikstad til fordel for svenske AIK i vinter.

I et intervju med Fredrikstad Blad forteller Borges hvorfor han opplevde oppholdet i Plankebyen som periodvis tungt.

- Førsteinntrykket av FFK var kaotisk. Personen som hentet meg til klubben, Tor-Kristian Karlsen, var ikke der da jeg kom. For hver dag vokste probleme. Plutselig befant jeg meg i et mareritt, sier Borges til Fredrikstad Blad.

Spent Costaricaneren kom til Fredrikstad i 2009, og det tok ikke lang tid før han forsto at klubben hadde sine utfordringer.

- Jeg var veldig spent på å spille for Fredrikstad og jeg hadde hørt mye pent om byen og klubben. [...] Det tok ikke lang tid før jeg forsto at FFK var oppe i en vanskelig økonomisk situasjon. Noe jeg absolutt ikke var blitt forespeilet.

- At 12 spillere var uten kontrakter, gjorde at det ikke var lett å holde 100 prosent fokus på sportslige prestasjoner. Det som skjedde i FFK unner jeg ingen andre å oppleve. Det var bare trist, sier han.

Nedrykk Fredrikstad rykka ned i 2009, men Borges ble i klubben og var med å spille klubben tilbake opp i Tippeligaen.

- Det var naturligvis en stor lettelse over å være tilbake. For det var ikke i tankene mine da jeg kom til Norge at jeg skulle spille på andre nivå, sier Borges.

Til tross for å ha fått mange venner i FFK og miljøet rundt klubben medgir Borges at han lengtet etter noe større.

- Du ser på en måte de samme menneskene hver dag, uansett hvor du beveger meg. Det kan være sunt å treffe andre personer også. Så å leve i en storby trives jeg med, sier han.

Borges har spilt to kamper for sin nye klubb, til tross for å ha vært skadet i sesongoppkjøringen. Han har scoret ett mål for Stockholm-klubben.