Begeret rant over for Kahn i dopkontrollen

Straffes av UEFA.

(Dagbladet.no): Oliver Kahn er en angrende synder etter å ha eksplodert i dopingkontrollen i forbindelse med seieren over Real Madrid.

Den tyske veterankeeperen er av UEFAs disiplinærkomité ilagt en bot på 20 000 sveitsiske franc (102 502 kr.) for å ha oppført seg upassende, og langt verre for 37-åringen: Han må stå over den første kvartfinalekampen mot Milan 3. april.

Bayern Münchens hjemmeside legger Kahn seg langflat, og forklarer bakgrunnen for at han mistet kontrollen etter det som var en gledens dag for den tyske storklubben.

- Jeg er fortsatt ekstremt lei meg, men det var fjerde gangen på rad at vi hadde dopingkontroll etter en kamp - og utrolig nok ble jeg plukket ut av 18 kandidater for fjerde gang.

Kahn forteller at han ble veldig sur, særlig fordi familien hans ventet, og han hadde lovet dem å være rask etter kampen.

- Laget feiret en seier over Real Madrid, alle var ekstatiske, og der satt jeg i dopingkontrollen og på klokken, mens jeg visste at familien min ventet. Jeg drakk alt jeg kunne få tak i, sier han.

Etter to timer klarte Kahn endelig å få ut de etterlengtede dråpene. Problemet var bare at dopingkontrolløren ikke hadde bevitnet det - og at urinprøven dermed ble ubrukelig.

- Nærmere ett på natta klarte jeg det. Jeg ga prøven til legen, men han sa at han ikke hadde sett meg. Jeg måtte gjøre alt på nytt.

HISSIGPROPP: Oliver Kahn var sint både under og etter kampen mot Real Madrid. Da veteranen hadde ventet to timer på å få presset ut de nødvendige dråpene, fikk han beskjed om at testen var ugyldig fordi kontrolløren ikke hadde vært vitne. Foto: Paul White/AP/SCANPIX
HISSIGPROPP: Oliver Kahn var sint både under og etter kampen mot Real Madrid. Da veteranen hadde ventet to timer på å få presset ut de nødvendige dråpene, fikk han beskjed om at testen var ugyldig fordi kontrolløren ikke hadde vært vitne. Foto: Paul White/AP/SCANPIX Vis mer

Da rant begeret - om ikke akkurat bokstavelig - over for Kahn.

- Jeg var utkjørt, sint og lei meg. Men måten jeg lot frustrasjonen ta overhånd på var ikke riktig, sier Kahn, som har bedt kontrolløren om unnskyldning.

Bayern-trener Ottmar Hitzfeld varsler at klubben vil anke straffen.