Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Begge bankerne har vært sjuke

Men nå friskmeldes de av trenerne.

LØPER FRA DEM. Best Boy Augustinu er frisk igjen. Det er også Cromwell. Da skal de bare løpe fra de andre. Foto: HESTEGUIDEN.COM.
LØPER FRA DEM. Best Boy Augustinu er frisk igjen. Det er også Cromwell. Da skal de bare løpe fra de andre. Foto: HESTEGUIDEN.COM. Vis mer

|||• Klikk her og grip sjansen til å vinne store gevinster på hest!


Begge onsdagens bankere har det til felles at de har vært sjuke. Men trenerne friskmelder hestene sine foran V65-løpene på Bjerke.

-Han hadde noen merkelige blodverdier. De var både rare og dårlige etter NM, forteller trener Geir Kihle (46) om den første bankeren. Best Boy Augustinu som skal ut i V65-5 gikk helt tom for krefter i det løpet 25. juli. Det har tatt tid å komme til hektene igjen. Men de to løpene han har gjennomført etter den bråstoppen viser tydelige tegn på at hingsten er på vei mot en ny formtopp.

-Han snørret og hostet, så vi valgte å stå over et V75-løp på Forus. Det var liten vits å dra ham ned dit da, forteller trener Per Oleg Midtfjeld (46) om den andre bankeren. Cromwell som starter i det siste V65-løpet har i år tatt steget opp i norgeseliten med noen rå prestasjoner. Han leverte tidenes raskeste åpning på Bjerke i kamp mot Megaman Neo. Det gikk ned mot 1.05 mot den første svingen og 1.06 gjennom svingen.

Begge har seiersvitring

De to jevngamle trenerne værer hver sin seier, men de har et par momenter som står på rød side av streken.

-Best Boy Augustinu har ikke vært stabil så langt i karrieren. Men går han opp mot sitt beste, så tror jeg dette går bra.
Kusk Lars Anvar Kolle var innom stallen nettopp, og han var optimist. Det hjelper også på troen, sier Kihle.

-Cromwell har trukket bakspor på en sprint. Det betyr alltid at man er litt overlatt til tilfeldighetene. Det skal gå uten uhell, for at dette skal ende med seier.

Begge har fin form

Geir Kihle testet Best Boy Augustinu for halvannen uke siden.

-Jeg kjørte 1.17 over 1600 meter, og da kjørte jeg kjapt mot slutten. Det er ikke ofte jeg tester på denne måten, men jeg ville ha et svar på formen, forteller Kihle.

Og han fikk det svaret han var ute etter.

-Jeg har ikke testet Cromwell etter det forrige løpet. En så rutinert hest trenger jeg ikke å gjøre det med.

Jeg får svaret på andre måter.

Og jeg mener Cromwell er i form og slår denne gjengen i et normalt løp. Men jeg vil helst ikke ha dødensposisjonen. Men må jeg kjøre framover tidlig, så gjør jeg det. Om det går grisesakte foran, avslutter Per Oleg Midtfjeld.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling