RYKKET NED: Både Reading og QPR måtte vinne for å kunne holde seg i Premier League. Men med uavgjort og 0-0 ble det klart at begge rykket ned. Foto: AFP PHOTO /Glyn Kirk / NTB Scanpix
RYKKET NED: Både Reading og QPR måtte vinne for å kunne holde seg i Premier League. Men med uavgjort og 0-0 ble det klart at begge rykket ned. Foto: AFP PHOTO /Glyn Kirk / NTB ScanpixVis mer

Begge lag ble tapere etter uavgjort i bunnkampen

Reading og QPR rykket ned etter 0-0.

Reading og QPR må begge spille i mesterskapsserien neste sesong etter søndagens 0-0-kamp i den engelske eliteserien.

Kampen viste at ingen av lagene er gode nok til å spille på det øverste nivået i engelsk fotball. Uavgjortkampen var kjedelig, og ingen av lagene maktet å produsere målsjanser det luktet svidd av på Madejski stadion.

Hvis ett av lagene hadde vunnet, ville vinnerlaget fortsatt hatt et håp om å overleve i den øverste divisjonen, men det skjedde ikke. I og med at Wigan og Aston Villa møtes i siste serierunde, er ett av de lagene nødt til å havne på 35 poeng, og med tre kamper igjen kan Reading og QPR maksimalt komme opp i 34. Det betyr at nedrykket er endelig.

Hvis managerne beholder jobben, må Readings Nigel Adkins og QPRs Harry Redknapp begge starte kommende sesong på nest øverste nivå i England.

Queens Park Rangers er en klubb med eiere som har betydelig kapital, og det er ikke utenkelig at laget kan rykke rett opp igjen, selv om slikt aldri kan forskutteres i fotball.

(NTB)