Begge lag har nesten alt å tape før helgas London-derby

Wenger mot Mourinho.

RIVALER: Arsene Wenger og Jose Mourinho har aldri lagt skjul på at de ikke er bestekompiser. I morgen møtes de igjen. Foto: NTB Scanpix
RIVALER: Arsene Wenger og Jose Mourinho har aldri lagt skjul på at de ikke er bestekompiser. I morgen møtes de igjen. Foto: NTB ScanpixVis mer

Det sies at én uke er lang tid i fotball. Det kan Chelsea og Arsenal skrive under på foran lørdagens prestisjetunge byderby i Premier League.

Den siste uka har vært en berg-og-dalbane for begge lag. Arsenal slo Stoke 2-0 i ligaen sist helg, men måtte tåle et meget overraskende tap mot Dinamo Zagreb i mesterligaåpningen tre dager senere.

For Chelsea fortsatte marerittstarten i ligaen med 1-3-tap for Everton, før José Mourinhos gutter slo tilbake med 4-0-seier over Maccabi Tel Aviv i mesterligaen.

Portugiseren håper den regjerende mesteren tar med seg den gode følelsen fra mesterligaen inn i lørdagens storkamp i London.

- Nå kommer vi til den kampen med en helt annen følelse. Vi kan stå opp den dagen med et annet mentalt utgangspunkt, sier han til Chelsea TV.

Oppmuntrende Chelsea trenger sårt tre poeng. Fire poeng på fem kamper - og 17.-plass på tabellen så langt - er ualminnelig mager kost. Sist London-klubben startet sesongen like svakt var i 1988.

Chelsea-fansen fant oppmuntring i at måltyven Diego Costa kom på scoringslista onsdag og at Cesc Fàbregas viste gamle hovmestertakter. I tillegg holdt laget nullen for første gang siden ligamøtet med Crystal Palace 3. mai.

Skåret i gleden for Mourinho var midtbanespiller Willians skade. Brasilianeren måtte byttes ut og er uaktuell for lørdagens byderby. Det samme er sommerkjøpet Pedro, som pådro seg en lårskade mot Everton sist helg. Også Oscar er usikker.

Cech tilbake Arsenal kommer på sin side til storkampen med et tilnærmet skadefritt mannskap. Midtstopper Per Mertesacker er omsider tilbake etter en brysom luftveisinfeksjon - ved siden av at tyskeren var involvert i en bilulykke tidligere denne uka.

Keeper Petr Cech var en av flere stjerner som fikk hvile mot Dinamo Zagreb, men veteranen er ventet tilbake mellom stengene på sin gamle hjemmebane. Tsjekkeren gikk fra Chelsea til Arsenal i sommer.

Manager Arsène Wenger krysser fingrene for at lørdagens duell ender hyggeligere enn da han ledet Arsenal i sin kamp nummer 1000 på Stamford Bridge i 2014. Da vant Chelsea 6-0.

Med til historien hører det også at franskmannen har slitt med å slå José Mourinho. Da laget møttes i Community Shield-kampen før årets sesong kom den første seieren på 14 forsøk.

(NTB)

• Chelsea - Arsenal starter klokka 13.45 i morgen, og sendes på TV 2 Sport Premium.