Cupfinalen

- Begravelse

Bergen inntok Oslo. Farget hovedstaden rød og vant cupgull for første gang på 19 år. For Lillestrøm blir det en skuffende togtur hjem.

TAP: Akor Adams og Lillestrøm tapte cupfinalen. Foto: Lise Åserud / NTB
TAP: Akor Adams og Lillestrøm tapte cupfinalen. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Annonse
  • Brann - Lillestrøm 2-0

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): På banen var det ingen tvil. Brann var det beste laget, og vant fullt fortjent mot Lillestrøm, etter scoringer fra Ole Didrik Blomberg og Bård Finne.

- Fy flate, det er gøy. Vi må feire nå, så vi får ta intervjuet etterpå, brølte Brann-kaptein Sivert Heltne Nilsen til NRK rett etter kampen.

Feiringen var også førsteprioriteringen til den store helten Finne, som bidro med både mål og målgivende. Til Dagbladet forklarer han følelsen av å være cupmester med barndomsklubben.

- Det er helt ekstremt, sier han til Dagbladet, og hyller de drøyt 8000 oppmøtte bergenserne på tribunen.

- Det var helt voldsomt. Det var enorm lyd, og det var to solide supportergrupper, men var Brann hakket bedre. Det var helt vanvittig.

I den andre garderoben satt en nedslått Ruben Gabrielsen og Thomas Lehne Olsen. Sistnevnte måtte gå målløs av banen.

- Jeg er jævlig skuffa over at vi ikke klarer å spille bedre enn vi gjør. V blir litt feige. Vi tør ikke å spille som vi normalt gjør, og det er skuffende, sier Lehne Olsen til Dagbladet.

I garderoben var det ikke god stemning.

- Det er begravelse. Det kjennes ikke godt, men det er sånn det skal være å tape finaler. Det gjør vondt, sier Gabrielsen til NRK etter kampen.

Allerede før kampstart virket det som Brann hadde tatt initiativet.

Nasjonalsangen ble spilt på nasjonalarenaen før kampstart, men Nystemten sunget av tusenvis av bergensere overrunget et fullsatt Ullevaal stadion.

Tonen var satt. Dette var bergensernes fest.

Fra nachspiel, nedrykk og skandale - til et Norge i kne og cupfinale.

Det var Brann-supporternes hilsen.

To timer seinere: Norge er ikke lenger i kne. Bergen vant - Norge har falt.

Målsniken Bård Finne smøg seg ned til linja. Innlegget kom kjapt, uventet, langs bakken. Ballen passerte under kroppen til Lillestrøms keeper. Foran mål sto Ole Didrik Blomberg, helt alene - 1-0 til Brann.

1-0: Brann-spillerne feirer Ole Didrik Blombergs 1-0-scoring. Foto: Lise Åserud / NTB
1-0: Brann-spillerne feirer Ole Didrik Blombergs 1-0-scoring. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

NRK-kommentator Carl Erik Torp slaktet forsvarsspillet til Lillestrøm.

- Dragsnes blir stående der, og trodde nok ikke den ballen skulle komme inn foran mål. Sånne friheter kan man ikke ta seg i en cupfinale, sa eksperten på direkten.

Etter kampen forklarer venstrebacken til Dagbladet.

- Finne kommer seg til linja, så går det litt fort. Jeg trodde Mads hadde kontroll på situasjonen, og så går den under ham der. Da blir Blomberg helt fri. Det er for enkelt.

Etter pause økte Brann til 2-0. Finne tok hovedrollen selv. Driblet seg fri, banket ballen i mål og feiret foran sitt eget folk.

- Akkurat nå gråter jeg, kommenterte Finnes barndomskompis Jonas Grønner til Bergensavisen, som selv er tidligere Brann-spiller, og nå ekspert for lokalavisa.

Lillestrøm reduserte ved Akor Adams, men scoringen ble annullert for offside. Ingenting kunne stoppe Brann-festen. Under to år etter skandalene og nedrykket.

MÅLLØS: Thomas Lehne Olsen måtte gå målløs av banen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB
MÅLLØS: Thomas Lehne Olsen måtte gå målløs av banen. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Vis mer

NRK-ekspert Kristoffer Løkberg var mektig imponert over Branns innsats.

- Brann vant denne kampen her fullt fortjent. De var det beste laget over 90 minutter, sier NRK-ekspert Kristoffer Løkberg.

Heller ikke LSK-trener Geir Bakke kunne gjøre noe annet enn å hylle bergenserne.

- Brann var bedre enn oss i dag. Vi henger ikke med i store perioder. De var rett og slett bedre i mange faser av spillet. Vi har muligheter, men de er sproadiske, sier LSK-trener Geir Bakke.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer