Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Begraver «Hanevold-stilen»

I dag ga det andreplass. Seks bom for Bjørndalen.

(Dagbladet.no): Det hjelper ikke å være favoritt når skuddene ikke sitter på standplass på 20 km.

Mens Ole Einar Bjørndalen pådro seg seks tilleggsminutter, skjøt franske Vincent Defrasne feilfritt og vant suverent.

- Et bra løp fra A til Å

Halvard Hanevold sto for den norske oppturen, 37-åringen klarte seg med ett bomskudd på første stående. Resten av blinkene gikk redd ned.

En strålende sluttspurt sørget for at han gikk seg opp til andreplass fra 4. skyting og inn. Hanevold hadde den femte raskeste skitiden og endte til slutt som nummer to.

- Et bra løp fra A til Å, men jeg syntes faktisk ikke at det gikk så veldig fort på sisterunden. Jeg har ganske mye mer inne, forklarer Hanevold for NTB, og fortsetter:

- Langt nede etter VM

- Jeg var ganske langt nede etter VM sist vinter og bestemte meg for å ta skikkelig tak i meg selv etterpå. Det fikk være eller ikke være. Siden har jeg jobbet mye teknisk, gjennomført mange gode hardøkter i lavlandet, droppet høydetrening og vært mer hjemme. Rett og slett trent mer effektivt, forteller han til nyhetsbyrået.

SUVEREN I GENERALPRØVE: Bjørndalen slo alle på 15 km på Beitostølen sist helg. I dag skuffet skiskytterkongen med seks bomskudd og 25. plass. Foto: Scanpix
SUVEREN I GENERALPRØVE: Bjørndalen slo alle på 15 km på Beitostølen sist helg. I dag skuffet skiskytterkongen med seks bomskudd og 25. plass. Foto: Scanpix Vis mer

Ifølge nyhetsbyrået går de tekniske justeringene særlig på at Hanevold står høyere med overkroppen og at skyvet med skiene og stavtakene samsvarer bedre.

- Den gamle «Hanevold-stilen» prøver jeg å begrave, konstaterer han selv.

Bjørndalen raskest, men plaget av bom

Bjørndalen var som vanlig aller raskest, men forsto nok at vinnersjansene var borte etter tre bom på de to første skytingene.

Russiske Maxim Tsjoudov ble nummer tre, mens Stian Eckhoff ble neste beste nordmann på  23. plass.

Lars Berger var nest raskest i sporet, også hans løp ble ødelagt av seks bom. Frode Andresen sto for flest tilleggsminutt i dag, med sju, og hevnet helt nede på 70. plass.

- Begraver «Hanevold-stilen»
- Begraver «Hanevold-stilen»
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media