Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Begredelig kamp, fryktelig bane men bra utbytte

Norges fotballjenter slet tungt i sin siste kamp før de reiser til USA for å forsvare VM-tittelen sin. På en bane som fikk Bislett til å virke som et stuegulv ble det bare 0-0 mot Nederland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge hadde fem store målsjanser på Raufoss stadion, hvorav de to siste kom på overtid. Nederland var ikke i nærheten av en halvsjanse engang. Det ble 10-0 i hjørnespark, 6-3 i spillerbytter og nesten 0 i underholdningsverdi.

- Utbyttet vårt var ganske bra. Nederland ga oss nyttig trening, men jeg synes synd på jentene som måtte vise seg fram for siste gang før VM på en så utrolig dårlig bane, sa landslagssjef Per-Mathias Høgmo.

Hans nyutnevnte lagkaptein Linda Medalen regjerte i et norsk forsvar som ikke levnet motstanderen skyggen av en sjanse, men Norge prøvde forgjeves å slå et lag som for halvannen uke siden tapte 0-5 og 0-3 i to landskamper mot VMs vertsnasjon USA.

Trist

- Nederland er markeringsorienterte, opptatt av å forsvare seg, og det ble mye duellspill. Måten å spille ut en slik motstander er å få fart på pasningsspillet, og det var nesten umulig på denne banen, sa Høgmo.

Første omgang var trist. Nederlenderne presset aggressivt så lenge de orket, og Norge skapte nesten ingenting. Det var flere tilbakespill til keeper enn gode framspill, og eneste klare målsjanse kom da Medalen i det 43. minutt nikket Hege Riises hjørnespark mot mål. På streken sto en back som headet ut.

- Jeg fikk bra treff på den, men dessverre gikk den ikke inn, sa Medalen som var nær ved å avgjøre da keeper glapp et hjørnespark på overtid. I andre omgang hadde også innbytter Linda Ørmen og Marianne Pettersen store sjanser til å gi Norge seier.

Den siste sjansen kom tre minutter på overtid, da Ørmen fikk ballen forbi keeper men ikke klarte å sende den over streken.

Ordner seg

- Jeg talte 9-0 i sjanser, og forsvaret løste sine defensive oppgaver glimrende. Vi har fått fart i den bakre fireren, og taktisk klokskap. I oppspillfasen må vi bli mer presise, sa Høgmo som ønsket Ann Kristin Aarønes og Anne Nymark Andersen tilbake på banen etter lange skadefravær. Det førte han også på pluss-kontoen.

- I samhandling ligger vi litt bak det nivå vi skulle ønske, men det skal vi ordne i den tiden vi er sammen fram til VM-åpningen mot Russland 20. juni.

Høgmo tar ut sine 21 VM-farere (inkludert en ekstra keeper) kommende mandag, men han har det meste klart etter samlingen i Raufoss.

- Det er ikke mye som mangler. 19 stykker er mer eller mindre klare, og det står om en plass. Den blir klar etter helgens seriekamper, sa han.

Uten seier

Norge reiser til VM uten seier i sine fire siste landskamper, men det er ingen krise. I 1987 spilte Norge 0-0 hjemme mot Nederland i siste kamp før det ble EM-gull på hjemmebane. Noen måneder før VM-triumfen for fire år siden ble det 0-1-tap mot nederlenderne i Algarve-turneringen.

- Ingenting i denne kampen minnet om VM, så jeg er ikke bekymret. Det var en grei fysisk gjennomkjøring, sa Linda Medalen.

At resultatet demper forventningene har hun heller ingenting imot.

- Kjempefint at vi slipper å være VM-favoritt. Målet vårt er å komme gjennom innledningspuljen og kvalifisere oss til OL, så får vi se hva vi kan klare etter det.

(NTB)