Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Begrenset hva man kan ta i mot av hets og sjikane

Davy Wathne forstår at Skarsfjord trekker seg.

KRITISK TIL BRANN: Davy Wathne mener Rune Skarsfjord nå betaler prisen for mange feil som er begått i Brann-systemet gjennom mange år. Han har forståelse for at Skarsfjord har valgt å trekke seg. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
KRITISK TIL BRANN: Davy Wathne mener Rune Skarsfjord nå betaler prisen for mange feil som er begått i Brann-systemet gjennom mange år. Han har forståelse for at Skarsfjord har valgt å trekke seg. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer

TV2-profil Davy Wathne har forståelse for at Rune Skarsfjord har valgt å trekke seg som trener i Brann - én serierunde før slutt.

- Tidspunktet er litt overraskende, men ikke at han lot seg trakassere, mobbe og presse ut av jobbenn. Det er begrenset hva man kan ta i mot av hets og sjikane. Dette minner mest om personforfølgelse, sa Davy Wathne nettopp på TV 2 Sport i samtale med Fin Gnatt.

Han er klar på at arbeidsforholdene til slutt ble uutholdelige for Skarsfjord.

- Håpløs situasjon - Det må ha vært ekstremt vanskelig å lede en prestasjonsgruppe, og til slutt ble det en håpløs situasjon, sier Wathne.

Men samtidig er Wathne - som også har skrevet bok om Brann - klar på at Skarsfjord selv ikke er fri for skyld for at klubben nå tilsynelatende er i fritt fall.

- Problemene i Brann har mange årsaker, men Rune må ta en del av skylden selv, for sin lederstil. Men det er ikke hovedproblemet. Klubben har vært i mer eller mindre fritt fall siden seriegullet i 2007.

Han tror ikke at problemene i Brann løser seg bare ved at Skjarsfjord nå stepper til side. Wathne mener at mye av årsaken finnes i toppen av klubbhierarkiet.

Slakter toppledelsen - Det har vært manglende lederskap fra toppledelsen i mange år, og nå betaler Rune Skarsfjord prisen for feil som er begått av andre enn han, sier Davy Wathne.

TV2-ankeret mener at Brann ikke har klart overgangen fra å være et idrettslag til å være en profesjonelt drevet fotballklubb, som krever stor profesjonalitet.

- Brann har hengt igjen i en fortid og svunnen æra. Brann har aldri vært et mønsterbruk, og kommer heller aldri til å bli det.

Wathne peker videre på at Brann mistet tre av sine beste spillere etter 2010-sesongen, som nesten endte i nedrykk, og at han satt igjen med overbetalte og mette, aldrende spillere.

Skarsfjord ville fortsette
Skarsfjord gis ros for å ha klart å forynge Brann-laget, med en rekke unge, lokale, lovende spillere. Men samtidig vektlegges det at Skarsfjord ikke har klart å skape et miljø for å få det beste ut av prestasjonsgruppa.

Den avgåtte treneren skrev ny treårskontrakt med Brann så seint som i august, men til slutt ble arbeidsvilkårene altså uutholdelige.

NB! Rune Skarsfjord sier i sin pressemelding at han tar ansvaret for den kollapsen klubben har opplevd den siste tiden, og han føler at han nå sto i veien for klubben. Han sier også at han i utgangspunktet hadde svært lyst til å fortsette og han er overbevist om at han er en av de som kunne fått klubben videre opp mot toppen.

ORKET IKKE MER: Rune Skarsfjord ga seg som Brann-trener én serierunde før sesongslutt. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
ORKET IKKE MER: Rune Skarsfjord ga seg som Brann-trener én serierunde før sesongslutt. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media