- Begriper det ikke

Slik har arbeidsdagen vært for Ernst A. Lersveen (68) etter at han mistet VM-akkrediteringen. Mektig imponert over Johaug: - Hun løper som om hun skulle vært inne i en italiensk motebutikk og stjålet sko.

REPORTER: Ernst A. Lersveen. Foto: Lise Åserud / NTB
REPORTER: Ernst A. Lersveen. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

OBERSTDORF (Dagbladet): - Jeg synes det er ganske mektig, sier Ernst A. Lersveen om forestillingen til Therese Johaug på dagens 30-kilometer.

Hun var to minutter og 34 sekunder foran Heidi Weng.

- Jeg trodde for noen år siden at hun hadde gått maks. Jeg begriper det ikke. Hvis hun hadde dampet på, holdt kjeft - og ikke begynt å synge, så hadde hun vunnet med tre minutter, påpeker Lersveen.

Det er dagen derpå for den rutinerte TV 2-reporteren. I går ble det en stor nyhet at han mistet VM-akkrediteringen.

PROFIL: Ernst A. Lersveen er Norges mest rutinerte langrennsreporter. Foto: Lise Åserud / NTB
PROFIL: Ernst A. Lersveen er Norges mest rutinerte langrennsreporter. Foto: Lise Åserud / NTB Vis mer

Ifølge nyhetsleder Espen Solbakken hadde han filmet fra et område der det ikke er lov på langrennsstadion. Lersveen ønsker ikke å gå i detaljer - på samme måte som i går. Men ifølge Solbakken er det forskjellige oppfatninger av hva som skjedde.

Så hvordan har arbeidsdagen vært, så lenge han ikke slipper til innenfor akkrediterte soner i mesterskapet?

Dagbladet treffer Lersveen på telefonen mens han sitter og redigerer et innslag med Johaug.

SUVEREN: Therese Johaug var nok en gang suveren i Oberstdorf. Foto: Bjørn Langsem
SUVEREN: Therese Johaug var nok en gang suveren i Oberstdorf. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

- Hva har du gjort i dag?

- Jeg startet med en joggetur for å rense hodet. Så har vi redigert et innslag med Frode Estil som skal ut i kveld. Vi gjorde noen opptak for lenge siden, i forbindelse med Estil-bakken i Oberstdorf.

Han fortsetter:

- Så har jeg naturligvis fulgt med idretten på TV. Jeg sitter nå og redigerer et innslag sammen med fotografen om Johaugs gull. Det er dagen så langt.

FORNØYDE: Therese Johaug og Heidi Weng var godt fornøyde med dobbelt norsk på tremila i ski-VM. Video: Løkås / Haarstad Vis mer

At han er blitt fratatt akkrediteringen betyr at han ikke slipper inn på noen arenaer eller pressesenteret i Oberstdorf. Lersveen har derfor jobbet fra der han bor i VM-byen.

Og beundringen for Johaug er stor:

- Hun løper som om hun skulle vært inne i en italiensk motebutikk og stjålet sko. Det er helt magisk. Fire gull, fire starter, påpeker han.

- Norge hadde fire store favoritter som kom til VM. Johaug har tatt gull på alle sine fire starter. Det har verken Jarl Magnus Riiber, Halvor Egner Granerud eller Johannes Høsflot Klæbo klart. Klæbo kan riktignok få med seg et bra VM ved å vinne femmila. Det gjenstår. Men Johaug har virkelig levert.

- Hvordan vil du oppsummere VM alt i alt?

- Det er litt tamt. Det er ganske spesielt å være i et mesterskap når du hører all pust. Du hører alt. Det er ganske rart.

Lersveen drar tilbake til Norge på mandag. Om resten av lørdagen sier han:

- Det blir nok ikke noen tur ut på byen i aften.

For ordens skyld: Alt er stengt i Oberstdorf. Og nå gjenstår bare én dag av VM.

FAKTA

Langrenn, 30 km klassisk kvinner:

1) Therese Johaug, Norge 1.24.56,3, 2) Heidi Weng, Norge 2.34,2 min. bak, 3) Frida Karlsson, Sverige 2.34,8, 4) Ebba Andersson, Sverige 2.36,3, 5) Teresa Stadlober, Østerrike 2.46,6, 6) Anne Kjersti Kalvå, Norge 3.30,2, 7) Tiril Udnes Weng, Norge 3.33,5, 8) Krista Pärmäkoski, Finland 3.41,7, 9) Tatjana Sorina, RSF (Russlands skiforbund) 3.51,3, 10) Laura Gimmler, Tyskland 4.08,6.

Øvrig norsk: 25) Helene Marie Fossesholm 6.49,2.

48 utøvere fikk plassering.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer