Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Begynner å bli gammel

Bare Øyvind Leonhardsen er tilbake fra laget som spilte mot Irland i VM i 1994. Dagbladet.no følger kampen direkte kl. 20.30.

DUBLIN (Dagbladet.no): Erik Thorstvedt sto i mål, Rune Bratseth styrte forsvaret i sin siste landskamp og Gøran Sørloth var møtende spiss. Og 23-årige Leo gikk på løp på midtbanen. Selvfølgelig.

Norge klarte bare 0-0 og var ute av USA-VM.

- Det viser at jeg begynner å bli gammel når jeg er den eneste igjen. Den kampen var viktigere enn denne, sier Leo til Dagbladet.no.

- Hva har skjedd med landslaget siden 1994?

- Veldig mye, men mest av alt er det større forventninger til oss, sier han.

32-åringen med 83 landskamper husker Irland-kampen godt, men var ikke klar over at med Henning Berg skadd er han den eneste fra VM-kampen som fortsatt er på landslaget.

- Det var en dårlig fotballkamp, men den var veldig viktig. Det var spennende, en stor opplevelse å ha sjansen til å gå videre i VM, sier Leo.

Før avspark i kveld er Leonhardsen overlykkelig over å være med. Sesongen har vært tung, og han føler at han må overbevise for å komme med til EM-kvalifiseringen mot Danmark 7. juni.

- Irland gjorde det bra i VM i fjor, og dette blir en fin test for oss. Jeg har lyst til å være med framover. Da er det viktig å gjøre det bra nå, sier han.

UNG LEO: Slik så han ut under USA-VM i 1994, 23 år gamle Leo. Flankert av Erik Mykland og Erik Thorstvedt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media