- Begynner å bli lei av å gå skirenn

Emil Iversen jobbet som hjelper for Johannes Høsflot Klæbo i kampen om gul trøye på de to første etappene av touren i Canada. Neste år ønsker Iversen den for seg selv.

TOPPMANN?: Emil Iversen kan satse mot å bli en sammenlagtløper i langrenn. Foto: NTB Scanpix
TOPPMANN?: Emil Iversen kan satse mot å bli en sammenlagtløper i langrenn. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

QUÉBEC (Dagbladet): Emil Iversen endte til slutt på en hederlig femteplass i verdenscupavslutningen i minitouren i Québec.

Iversen utpekte seg likevel i aller størst grad på måten han la ned en laginnsats på de to første etappene i den kanadiske havnebyen. På de gamle slagmarkene Plaines d'Abraham var Iversen en svært viktig offiser for Johannes Høsflot Klæbo i kampen mot Aleksandr Bolsjunov.

Ved to anledninger på lørdagens 15-kilometer fellesstart sørget han for at Klæbo fikk et ekstra stort forsprang før den siste etappen ved å spurtslå Bolsjunov på de innlagte spurtene.

- Jeg må bare takke Emil for jobben han gjør. Det var perfekt og de sekundene kan være veldig viktige til slutt, konstaterte Klæbo etter fellesstarten lørdag.

Innsatsen gjorde at Klæbo kunne spare krefter innledningsvis på den avgjørende etappen, som 22-åringen avgjorde som han ville på den siste halve kilometeren.

- Vi gikk for gultrøya, det var førsteprioritet og det klarte vi. Jeg klarte et bra resultat i tillegg og da er jeg kjempefornøyd, sier Iversen til Dagbladet etter rennet.

- Jeg er stolt av meg selv for at jeg avslutter med stil og får en femteplass her etter den starten. Det ble egentlig en kjempehelg. Sammenliknet med det jeg har gjort tidligere på slutten var det veldig bra, fortsetter han.

Vil kjempe om sammenlagtseier

Trolig kunne Iversen selv vært med i kampen om pallplassene i Québec om det ikke var for at han ble «ofret» i kampen mot Bolsjunov på den innledende sprinten og røk ut i kvartfinalen. Rollen som hjelperytter var likevel med å hjelpe Iversen med motivasjonen. Tidligere har trønderen slitt med formen på tampen av sesongen, men i år har Iversen vist et høyt nivå fra første til siste skirenn.

- Det har vært småtøft, jeg begynner å bli lei av å gå skirenn. For min del har jeg nådd veldig mange av målene. Jeg vant NM, jeg tok to VM-gull og har gjort det veldig bra, sier Iversen.

Neste sesong er allerede i tankene til Iversen. Han ikke redd for å stikke nesa fram om den aller ypperste premien i når det ikke står mesterskap på plakaten.

- Neste år er det gultrøya jeg går for. Jeg hadde den en liten periode i noen dager i år og prioriterte det ikke i det hele tatt. Det er inspirerende å se at jeg kanskje kan være med. Jeg behersker mye, så jeg er egentlig veldig inspirert og klar for neste sesong nå, forteller Iversen til Dagbladet.

Frykter Iversen

I år var det Klæbo som klarte å forsvare sammenlagtseieren i verdenscupen, med 100 poengs margin ned til hans russiske rival. De fem neste på sammenlagtlista var imidlertid norske og Klæbo er ikke i tvil om at Iversen kan bli en tøff rival neste sesong.

- Ja, det tror jeg. Han kommer selvfølgelig til å bli veldig sterk, han viste tidlig i sesongen i år at han var veldig bra og har hatt en kjempesesong, hans beste så langt vil jeg påstå og er jevnt oppi der både på sprint og distanse. Jeg tror det blir tøft om kula neste år, jeg får bare trene og holde på, konstaterer verdenscupvinneren.

Først venter en god ferie for både Klæbo, Iversen og resten av langrennsfeltet. Iversen forteller Dagbladet at han allerede har begynt å legge litt planer for hva han ønsker å gjøre inn mot den neste sesongen, hvor Tour de Ski og en ny tour fra Østersund til Trondheim blir de to største høydepunktene.

I motsetning til før denne sesongen, hvor Iversen til slutt ble plassert på distanselaget, etter å ha framlagt et ønske om å bytte til sprintlaget, er Iversen nå helt tydelig på at han skal fortsette på distanselaget også den kommende sesongen.

- Jeg skal være på allround. Jeg ble veldig fornøyd med det opplegget jeg fikk lagt opp der og med de resultatene det har vært for laget vårt i vinter er det vel mer rift om å være på laget vårt enn på sprintlaget neste sesong, konkluderer Iversen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer