Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Begynner hun å slåss er det kjørt

Svensk bokseekspert advarer Brækhus.

Cecilia Brækhus må være iskald, holde seg til planen sin, og for all del unngå å slåss med Anne Sophie Mathis i lørdagens VM-kamp i Arena Nord i Frederikshavn.

Det er rådene hun får fra den legendariske svenske bokseeksperten Olof Johansson. Han slår fast at dette kanskje er den aller største kampen i profesjonell kvinneboksing til nå, og han er ikke i tvil om at den som vinner lørdagens oppgjør i den nordjyske byen er nær ved å være verdens beste kvinnebokser uansett vektklasse.

- Dette er en kamp som må sies å være et veiskille for Cecilia Brækhus. Jeg mener det er en «make eller break-kamp» for henne, selv om hun på mange måter er veletablert i toppen av weltervektsklassen, sier Johansson til NTB.

- Hun har aldri tidligere i karrieren sin vært i tilsvarende kamp, og hun må først og fremst unngå å havne i nærkamp med den franske jenta. Begynner hun å slåss, ja, da er jeg redd det er kjørt, sier svensken.

- Jeg er i alle fall ikke i tvil om at Mathis er den beste av alle kvinneboksere på å slåss. Det fikk ikke minst Holly Holm erfare i den forrige kampen mellom dem. At hun ble med på Mathis' slåssing kostet henne dyrt, mener Johansson.

Raskere Olof Johansson blir regnet for å være Nordens fremste ekspert på profesjonell boksing. Han har fulgt boksesporten på det profesjonelle planet i alle år, og han sier til NTB at det Brækhus taper på styrke mot Mathis, tar hun igjen på hurtigheten.

- Jeg mener Cecilia må holde seg til den planen tyskerne har hjulpet henne med å sette opp. Tyskerne er metodiske og vet hva de gjør. Det er, etter min mening, viktig at Brækhus holder seg iskald, at hun holder god distanse, og at hun bruker føttene sine skikkelig og på riktig måte, for hun er mye raskere enn Mathis, sier Johansson.

Han sier også at fordelen av å bokse på hjemmebane i Danmark kan bli utslagsgivende, særlig mot slutten av kampen.

- Når det begynner å røyne på i de siste rundene, kan Brækhus få mye hjelp av publikumsstøtten. Det er det ikke tvil om, men det behøver ikke bare være en fordel for henne å bokse på hjemmebane, for presset kan bli stort. Hun kan fort bli satt litt ut av presset om å måtte prestere foran eget publikum, mener den svenske eksperten.

Teknikeren mot sluggeren Olof Johansson sier at weltervektsklassen for kvinner er den beste i profesjonell kvinneboksing i øyeblikket, og han mener at den som vinner lørdagens kamp, er veldig nær ved å kunne utropes til verdens beste kvinnelige boksing uansett vektklasse.

- Det er tre jenter som dominerer i toppen av denne klassen, og det er jo veldig artig at en av dem er fra Norge. Jeg mener at Cecilia kan kalle seg verdens beste dersom hun vinner en overbevisende seier over Mathis, men da blir det med en gang et krav at hun og Holly Holm skal møtes.

- Jeg vil si at en kamp mellom Brækhus og Holm blir en mye mer interessant kamp rent boksemessig enn den Brækhus skal bokse mot Mathis på lørdag.

- Lørdagens kamp blir et oppgjør mellom teknikeren og sluggeren, mens en kamp mellom Holm og Brækhus blir et oppgjør mellom to teknikere, mener Olof Johansson.

Brækhus bokser sin 21. kamp som profesjonell mot Anne Sophie Mathis lørdag kveld. Hun har vunnet alle sine kamper til nå. Mathis på sin side skal ut i sin 29. kamp. Fra før har hun 26 seirer og to nederlag.

Kampen står ikke bare om å bli karakterisert som verdens beste kvinnelige bokser, den står også om Brækhus' tre VM-titler i World Boxing Association (WBA), World Boxing Council (WBC) og World Boxing Organization (WBO).

(NTB)

TØFFESTE KAMP: Cecilia Brækhus og franske Anne-Sophie poserte på en pressekonferanse i Oslo tidligere i måneden. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
TØFFESTE KAMP: Cecilia Brækhus og franske Anne-Sophie poserte på en pressekonferanse i Oslo tidligere i måneden. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media