Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Begynner nesten å bli en vane med norske rekorder

Vukicevic med toppresultat i Frankrike.

REKORDRASK: Christina Vukicevic senket nok en gang den norske rekorden på 60 meter hekk da hun løp på 7,93 i franske Lievin.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/DENIS CHARLET
REKORDRASK: Christina Vukicevic senket nok en gang den norske rekorden på 60 meter hekk da hun løp på 7,93 i franske Lievin.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/DENIS CHARLET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Hekkeløper Christina Vukicevic løp inn til norsk rekord med 7,93 i fredagens forsøk i storstevnet i Lievin.

- Det begynner nesten å bli en vane med norske rekorder. Forsøket var helt fantastisk. Jeg startet fenomenalt, og for første gang ledet jeg over første hekk. Helt konge. Det var herlig å løpe, sa Christina Vukicevic til NTB.

22-åringen hadde også den gamle norske rekorden på 7,94 satt i Florø 27. februar.

I finalen på 60 meter hekk løp den norske jenta inn til 7,96.

Det holdt til tredjeplass, kun slått av cubanske Anay Tejeda (7,95) og amerikanske Virginie Powell (7,96).

- Problemet i finalen var at jeg ikke startet så bra. Det var utrolig jevnt, og jeg tapte med ett hundredel, men vet at jeg kan kjempe med de beste. Det er godt å få et slikt svar foran VM. Kanskje godt jeg ikke vant, for det minsker presset, sa Vukicevic til NTB.

Ypperste verdensklasse

Den flotte innsatsen fredag gir økt selvtillit foran neste helgs innendørs-VM i Doha.

- Dette var bare min andre konkurranse, og jeg må komme meg litt i gang. De andre jentene har sikkert løpt ti hekkeløp (60 meter) allerede, mente den norske friidrettsjenta.

I forsøket var Vukicevic eneste under åtte sekunder.

- Hun løper et fantastisk løp, og slår den amerikanske mesteren (Powell) med 12 hundredeler i forsøket. Det sier sitt. En stor prestasjon. Vi snakker om et resultat i virkelig ypperste verdensklasse, sa trener og pappa Petar Vukicevic.

Christina Vukicevic var ikke langt unna seier i finalen.

- Hun hadde litt problemer med baksiden av låret under oppvarmingen til finalen og fikk en litt svak start teknisk, men bygget seg opp og ledet over siste hekken, men ble så vidt slått av den cubanske jenta og den amerikanske mesteren ble dømt foran. Hadde hun beholdt roen og ikke tenkt på problemene på baksiden av låret, ville hun nok vunnet dette, mente Petar Vukicevic.

Lover godt

- Kjempebra. Dette lover godt foran innendørs-VM, sa sportssjef Ronny Nilsen til NTB.

- Dette skaper en trygghet hos Christina der hun ser at hun løper på lik linje med de andre beste i verden, sa Nilsen.

Sportssjefen håper på edelt metall i verdensmesterskapet.

- Vi håper på edelt metall, men i første omgang handler det om å komme til finale. Kommer hun dit, kan hun kjempe om hva som helst. Vi ser at Christina fortsetter utviklingen. Hun var veldig god i fjor med mange rekorder, og det har gått veldig bra treningsmessig i vinter. Egentlig skulle hun ikke deltatt i innendørs-VM, men ting er gått så bra at hun likevel deltar, sa sportssjefen.

- Dette lover godt. Absolutt, lød dommen fra Petar Vukicevic.


(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!