Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Begynte på gull-planen til Rio i natt

- Håndballjentene er en reell medaljekandidat.

GULL-PLAN: Håndballpresident  Karl-Arne Johannsen møtte   toppidrettssjef Tore Øvrebø  på flyplassen i Budapest dagen etter at håndballjentene ble EM-mestere . Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
GULL-PLAN: Håndballpresident Karl-Arne Johannsen møtte toppidrettssjef Tore Øvrebø på flyplassen i Budapest dagen etter at håndballjentene ble EM-mestere . Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

BUDAPEST/OSLO (Dagbladet): I kveld landet de norske gulljentene på Gardermoen. Men mens gulljentene feiret EM-gullet ut i de små timer, så begynte landslagsledelsen allerede å diskutere planene fram mot Rio-OL.

Jackpoten som fulgte det eventyrlige EM-gullet søndag kveld var nemlig at håndballjentene i samme slengen også kvalifiserte seg til VM i Danmark neste år og OL i Rio i 2016.

Og olympiske leker er alltid noe helt spesielt. Norge er olympiske mestre fra både 2008 og 2012 på kvinnesiden, og ser allerede ut som et gullkort i Brasil om halvannet år.

- Thorir snakket med meg allerede i går om OL-forberedelsene fram mot Rio, sier håndballpresident Karl-Arne Johannesen til Dagbladet og humrer godt.

Til Rio i juni I juni tar Hergeirsson med seg jentene til Brasil for å sjekke forholdene i OL-byen, og håper samtidig å få spilt et par treningskamper mot den regjerende verdensmesteren.

Med Hergeirsson bak rattet har de norske håndballkvinnene vunnet fire gull, en sølv, en bronse og har en tapt VM-kvartfinale som det dårligst. Eventyrlig suksess, med andre ord. Men selv Hergeirsson var skeptisk til at laget ville nå en EM-finale i Budapest. Til det mente han utskiftningene hadde vært for mange på kort tid.

Blant gulljentene søndag var det tross alt hele ni av 16 som vant sin første gullmedalje.

- Thorir var på styremøte med oss i høst. Da sa han at det kom til å svinge framover. Han kunne like gjerne sagt at det ville svinge rundt jentene, sier håndballpresident Karl-Arne Johannesen — og humrer igjen.

Får 135 000 kroner Så har han også god grunn til å gå inn i julefeiringen med et bredt glis. Det har gulljentene også, som alle håver inn 135 000 kroner hver for kinderegget EM-gull og at de samtidig kvalifiserte Norge til både VM og OL.

På nyåret skal presidenten sette seg ned med Thorir Hergeirsson og diskutere ny kontrakt. Hergeirsson har kontrakt til over Rio-OL, men håndballforbundet vil gjerne ha underskriften hans til over OL i 2020 så raskt som mulig.

På flyplassen i Budapest fikk Johannesen en god prat med Toppidrettssjef Tore Øvrebø. De får garantert mye med hverandre å gjøre framover også.

- En stayer - Håndballjentene er en reell medaljekandidat, så vi vil fortsette å jobbe tett og bra med dem. Det er ikke bare å gi dem litt penger og så slappe av. Vi må fortsette utviklingstrykket som de har stått i lenge. Den største faren er å tenke at nå er man der. Men da faller man fort ned igjen. Det er bra med trygghet og selvtillit, men vi må bevare farten inn i utviklingsarbeidet, sier Tore Øvrebø til Dagbladet.

- Er håndballjentene det største norske gullkortet i Rio?

- Nei, det vil jeg ikke si nå. Det har noe med hvordan utviklingen går framover nå. Medaljemål til Rio tar vi ikke nå, sier Øvrebø — som gir landslagssjef Thorir Hergeirsson følgende attest:

- Han er en stayer med stor kreativitet, fantasi og humor.

Sammen får de trolig mye å smile av framover også.