Behandles for muskeltrøbbel

Bente Skari slo knockout på konkurrentene på ti kilometer klassisk på Beitostølen i går, men sliter med en uvanlig muskelskade i overarmen.

BEITOSTØLEN: I tre dager framover skal Skari få strømbehandling.

- Bente har en overanstrengelsesbetennelse i et senefeste på baksida av venstre overarm. Jeg har ikke sett en liknende skade på elitelaget i langrenn tidligere. Den er ikke vanlig, sier landslagslege Hans Petter Stokke til Dagbladet.

Bekymret

Bente Skari sto over lørdagens skøyterenn på Beitostølen på grunn av smerter i overarmen. Liknende smerter sleit skistjernen med i sommer. Skaden førte til at hun ble presset til å trene alternativt og unngå styrketrening på overkroppen i hele to måneder. Nå er skaden tilbake igjen.

- Jeg ble litt bekymret med det samme, innrømmer Skari.

Men i går kunne hun puste lettet ut. Hun vant ti kilometer klassisk på Beitostølen med 56 sekunder og følte ingen smerter i overarmen. Norges beste kvinnelige skiløper tar uansett ingen sjanser.

- Jeg skal få strømbehandling i tre dager framover. Jeg kommer til å ta det med ro, sier hun.

Skari har tabben fra i sommer friskt i minne. 30-åringen tok ikke hensyn til skaden og fortsatte å trene. Det førte til at overbelastningen i muskulaturen utviklet seg til en muskelbrist.

- Det har ikke gått så langt nå. Det er en antydning, men jeg tror ikke at det er en muskelbrist ennå, sier hun.

Endringer

Landslagslegen er ikke overrasket over at skaden dukket opp igjen.

- Sjansen for at skader i sene- og muskelfester kommer tilbake er betydelig. Vi har derfor vært veldig forsiktige og tatt det tidlig nå, sier Stokke.

Han forklarer at strømbehandlingen som Skari skal gjennom er bruk av ultralyd. Han presiserer at det bare er en del av behandlingsopplegget hennes. Hun vil også få hjelp av fysioterapeut.

- Det viktigste av alt er uansett at hun tøyer ut godt etter trening.

Skari må også belage seg på en periode med alternativ trening.

- På kort sikt må hun endre treningsopplegget og passe på at hun ikke belaster muskelfestet så mye. På lang sikt håper vi at skaden ikke skal ha noen betydning, sier Stokke.

Optimist

Selv er hun svært optimistisk.

- Det går seg fort til. Jeg ville bare ta det med ro for sikkerhets skyld, sier Skari.

OL-vinneren fra Salt Lake City har som mål å ta gull på alle klassiskdistansene i VM.

TIL TOPPS: Bente Skari var suveren på ti kilometer klassisk og vant med hele 56 sekunder.