- Behandles som barn

Den russiske tidligere OL-vinneren Mikhail Devjatarov går ut mot IOC.

- BEHANDLES SOM BARN: En russisk tidligere OL-vinner mener Alexander Bolsjuniv (t.v) og Alexander Terentev (t.h) behandles som barn.
- BEHANDLES SOM BARN: En russisk tidligere OL-vinner mener Alexander Bolsjuniv (t.v) og Alexander Terentev (t.h) behandles som barn. Vis mer
Publisert

Den internasjonale olympiske komité (IOC) sendte sjokkbølger gjennom idrettsverdenen da de i januar kunngjorde at de åpner opp for russisk og belarusisk deltakelse i OL.

Organisasjonen foreslo blant annet å la russiske og belarusiske utøvere konkurrere under et nøytralt flagg, ikke ulikt måten det har blitt gjort tidligere.

I HARDT VÆRT: IOC-sjef Thomas Bach er i hardt vær for tida. Foto: Matthias Riechel / Reuters / NTB
I HARDT VÆRT: IOC-sjef Thomas Bach er i hardt vær for tida. Foto: Matthias Riechel / Reuters / NTB Vis mer

Siden har reaksjonene haglet mot IOC fra alle kanter, men nå kommer kritikk fra uventet hold.

Den russiske OL-vinneren fra Calgary 1988, Mikhail Devjatarov Sr., mener nemlig at IOC oppfører seg nedlatende mot russiske utøvere.

- Vi har allerede gått gjennom alt dette i Pyeongchang når russiske utøvere ble tillatt under visse omstendigheter, sier Devjatarov ifølge SportExpress.

- Russiske atleter behandles som barn som blir satt i skammekroken. De kan bare komme tilbake når de skjerper seg, sånn som i barnehagen eller barneskolen, fortsetter han.

Flere har vært kritiske til IOC siden forslaget ble kjent, spesielt ukrainske myndigheter.

Mykhajlo Podoljak, rådgiver til den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyj, gikk hardt ut mot Den internasjonale olympiske komité (IOC).

- IOC fremmer krig, drap og destruksjon. De ser på med glede mens Russland ødelegger Ukraina, og tilbyr så Russland en plattform til å promotere folkemord og oppfordre til videre drap. De russiske pengene som kjøper hykleri lukter tydeligvis ikke av ukrainsk blod, eller hva herr Bach, skrev han og refererte til IOC sjef Thomas Bach.

Russiske og belarusiske utøvere ble i 2022 utestengt fra all internasjonal idrett som følge av krigen i Ukraina.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer