Behandlingen som skal redde Schumacher

I Tyskland vil ingen snakke om Michael Schumachers helseproblemer. Derfor slo nyheten om hans innleggelse i Paris ned som ei bombe.

LEGENDE: Michael Schumacher er tidenes mestvinnende Formel 1-fører. Foto: NTB Scanpix
LEGENDE: Michael Schumacher er tidenes mestvinnende Formel 1-fører. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mandag ble det avslørt av Le Parisien at Michael Schumacher har blitt innlagt på et sykehus i Paris. Formel 1-legenden har ikke blitt observert offentlig på seks år, og ble fraktet inn på sykehuset på båre. Både kroppen og ansiktet til tyskeren var dekt til, slik at ingen skulle få et glimt av han.

Schumacher kolliderte med en stein under en skitur i Alpene i 2013, og pådro seg en alvorlig hjerneskade som følge av ulykken. Siden har det kommet ut svært lite informasjon om helsetilstanden hans.

50-åringen bor sammen med familien i Genève, og ble fraktet til sykehuset Georges-Pompidou i en sykebil registrert i den sveitsiske byen. Der skal han gjennomgå en svært uvanlig behandling.

Eksperimentell behandling

Dette er tredje gangen Schumacher har besøkt sykehuset, og familien hans har tidligere uttalt at han er i «de aller beste hender». Nå viser det seg at disse hendene tilhører professor Philippe Menasche.

Franskmannen er en pioner innen stamcellebehandling mot hjerteinfarkt. Behandlingen er av flere blitt beskrevet som eksperimentell, men 69-åringen og hans kollegaer har bevist at den er trygg. Ifølge Le Parisien får Schumacher en behandling der man injiserer stamceller for å bekjempe en betennelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer