Behersket jubel fra de Lanlay

Matchvinner mot gamleklubben.

• Rosenborg - Viking 2-0

LERKENDAL (Dagbladet): Tre minutter på overtid i 1. omgang tok Rosenborg en fortjent ledelse. Og det var selvfølgelig Yann-Erik de Lanlay, Stavanger-gutten, som scoret mot sine gode venner og gamle lagkamerater i Viking. Han fikk ballen fra Anders Konradsen langs 16-meteren og dunket til med høyrefoten.

Via hodet til en Viking-spiller føk ballen i nettet. de Lanlay jublet behersket og sekunder senere blåste dommeren før pause.

Fortjent var det, selv om også Jòn Dadi Bödvarsson hadde hatt et par bra muligheter for Viking.

Ombestemte seg

Men jubelen etter scoringen var behersket.
- Jeg slo litt med hånden og skulle til å juble skikkelig, men så ombestemte jeg meg. Det har litt med respekt å gjøre. Men det var sinnssykt deilig å få et mål, sier Yann-Erik deLanlay.
Han innrømmer at det var litt spesielt å forberede seg til kampen mot gammelklubben.
- Ja, før kampen var det spesielt, spesielt da vi skulle gå ut på banen. Men så snart dommeren blåste i gang så var det glemt, da var det som hvilken som helst kamp.

Festet grepet Etter pause var det Rosenborg for alle penga fra start. De kjørte på fremover og hadde masse brukbare muligheter det første kvarteret.
2-0 kom også i denne gode perioden, da Alexander Søderlund plutselig fikk all verdens tid etter et raid fra Pål Andre Helland.

Toppscoreren siktet og skrudde ballen i borteste hjørne.

Og det kunne fort blitt mere utover i omgangen. Pål Andre Helland hadde funnet tilbake litt av det gamle rykket, men skuddene satt ikke helt de gangene han fikk sjansen til å fyre løs.

Suveren ledelse Med seieren mot Viking viste Rosenborg at de fortsatt har litt futt i beina etter en tøff kampperiode. I kveld tillot de seg til og med å hvile kaptein Mike Jensen fra start, men befestet likevel posisjonen som suveren serieleder.

Gullet bør nå være umulig å miste, uansett hva Stabæk skulle finne på i de siste kampene.

Viking derimot tapte litt terreng i kamp om medalje, selv om det fortsatt er muligheter for gutta fra Stavanger.
- Men vi skal kjempe på. Odd avga også poeng i dag og så lenge det er håp så skal vi stå på og prøve å ta medalje. Så får vi telle opp til slutt, sier Viking-trener Kjell Jonevret.