Beholder fjerdeplassen

Men konkurrentene tar innpå Ullevålseter.

(Dagbladet.no): Etter målpassering på dagens etappe ligger Pål Anders Ullevålseter på tolvteplass etter at 17 motorsyklister er inne.

De beste i sammendraget startet først, så det er allerede klart at han beholder fjerdeplassen i sammendraget.

Dagens etappe gikk i tettere vegetasjon og med mange småveier, som ikke er det underlaget Ullevålseter foretrekker. Han gjør det gjerne best på etappene med mye sand.

Derfor var målsetningen for dagens etappe ikke mer ambisiøs enn en 20. plass etter at alle er i mål.

Det kan fortsatt holde, men fortsatt er det mange ute i terrenget som kan passere nordmannen på dagens liste. Det gjør i grunnen ikke så mye.

Mer vesentlig er det at Ullevålseter tapte terreng til de nærmeste konkurrentene i dag.

Chilenske Carlo de Gavardo, som ligger på plassen bak nordmannen i sammendraget, tok inn nesten fem minutter i dag, og er nå bare to og et halvt minutt bak.

Amerikaneren Chris Blais slo Pål Anders med seks og et halvt minutt i dag, og ligger omkring 25 minutter bak på sjetteplass i sammendraget.

TAPTE TIL KONKURRENTENE: Dagens etappe gikk ikke i Pål Anders Ullevålseters favoritt-terreng. Han beholdt likevel fjerdeplassen i sammendraget. Bildet er fra åpningsetappen i Portugal nyttårsaften. Foto: Reuters/Scanpix
TAPTE TIL KONKURRENTENE: Dagens etappe gikk ikke i Pål Anders Ullevålseters favoritt-terreng. Han beholdt likevel fjerdeplassen i sammendraget. Bildet er fra åpningsetappen i Portugal nyttårsaften. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

• Din mening: Klarer Ullevålseter målet om en plass på pallen sammenlagt?