Beijing får vinter-OL i 2022

14 år etter at de avholdt sommer-OL.

ARRANGØR IGJEN: Beijing avholdt sommer-OL i 2008. Nå har de blitt tildelt vinter-OL for 2022. Foto:REUTERS / Damir Sagolj / NTB Scanpix
ARRANGØR IGJEN: Beijing avholdt sommer-OL i 2008. Nå har de blitt tildelt vinter-OL for 2022. Foto:REUTERS / Damir Sagolj / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Vinter-OL i 2022 skal avholdes i Beijing. Det ble kjent etter at 85 IOC-medlemmer hade avgitt sine stemmer under OL-valget i Kuala Lumpur.

Det var kun kasakhstanske Almaty som var motkandidat til Kina.

Ifølge NTB var det 40 IOC-medlemmer som stemte for Almaty, mens 44 stemte på Beijing.

Det var til dette mesterskapet Oslo lenge var en potensiell søkerby.

Begge dagens to kandidater har vært omstridte - og det var kun Almaty som kunne garantere for natursnø.

SKUFFET: Ordfører i Almaty, Akhmetzhan Yessimov, under en pressekonferanse i Kuala Lumpur. Foto:AFP PHOTO / MOHD RASFAN / NTB Scanpix
SKUFFET: Ordfører i Almaty, Akhmetzhan Yessimov, under en pressekonferanse i Kuala Lumpur. Foto:AFP PHOTO / MOHD RASFAN / NTB Scanpix Vis mer

Dagens avgjørelse betyr uansett at Asia skal avholde tre OL etter hverandre. Pyeongchang i Sør-Korea skal ha OL i 2018, Tokyo er OL-arrangør i 2020, og  Beijing i 2022.

Beijing var også vertskap for sommer-OL i 2008.

- Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité gratulerer Beijing med tildelingen av OL og Paralympics i 2022. Tildelingen gir store muligheter til å utvikle vinteridretten i en del av verden som ikke har de samme idrettstradisjonene på snø og is som oss her Norge, sier Idrettspresident Tom Tvedt, ifølge NTB.

Det ble også i dag annonsert at sveitsiske Lausanne skal avholde ungdoms-OL i 2020 - og overtar da stafettpinnen fra Lillehammer.

Har du et tips angående Norway Cup?


Norway Cup er som mange vet snart i gang igjen! Årets turnering er den 43. turneringen i rekken, og i år er det meldt på over 1450 lag fra rundt 60 nasjoner!

Har du en finurlig eller morsom historie du mener andre bør lese om, eller rett og slett bare et tips som vi kan kan skrive om? 

Send oss en mail på:
norwaycup@dagbladet.no

God sommer!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer