- Beina svikter helt

Stortalentet Henriette Jæger (17) gruset Norges-eliten.

<strong>FALT SAMMEN:</strong> Med beina fulle av syre klarte Henriette Jæger knapt å gå etter å ha tatt gull på 400 meter i NM fredag. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
FALT SAMMEN: Med beina fulle av syre klarte Henriette Jæger knapt å gå etter å ha tatt gull på 400 meter i NM fredag. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

BERGEN (Dagbladet): Henriette Jæger (17) betegnes som det største talentet i norsk friidrett akkurat nå. Fredag viste hun hvorfor da hun satte hele norgeseliten på plass og vant 400 meteren på Fana stadion.

Og det var første gang hun løp øvelsen i et så stort stevne. Hennes personlige rekord på 400 meter er 52,52, satt i august. Fredag kveld løp hun 52,90.

- Jeg var kjempenervøs. Jeg er så glad for at det gikk som det gjorde- Dette er veldig stas, sier Jæger til Dagbladet.

<strong>VANT:</strong> Henriette Jæger. Foto: Ørn E. Borgen / NTB
VANT: Henriette Jæger. Foto: Ørn E. Borgen / NTB Vis mer

Jæger er mangekjemper. Søndag satte hun U18-verdensrekord i sjukamp da hun smadret den gamle rekorden på Melløs stadion i Moss.

Da hun løp over målstreken i Bergen fredag, falt hun sammen, og beina var som gele etterpå. Ungjenta bedyrer at det pleier å være slik.

- Jeg blir sånn hele tida. Jeg er ikke vant med så lange løp.

- Men merker du det underveis, da?

- Løpet sitter i hodet. Da må jeg bare kline til. Det er når jeg kommer i mål at beina svikter helt, sier Jæger.

Jæger, som representerer Aremark, står blant annet med sølv fra europeisk ungdoms-OL fra 2019. Hun skal delta i ytterligere to øvelser i NM-helga.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer