DRAMATISK: Pål Anders Ullevålseter måtte stoppe og hjelpe en konkurrent som falt og brakk beinet rett foran ham. Nordmannen taper stadig til teten, og ligger på 20. plass i Dakar-rallyet. Foto: JACKY NAEGELEN, REUTERS / NTB SCANPIX
DRAMATISK: Pål Anders Ullevålseter måtte stoppe og hjelpe en konkurrent som falt og brakk beinet rett foran ham. Nordmannen taper stadig til teten, og ligger på 20. plass i Dakar-rallyet. Foto: JACKY NAEGELEN, REUTERS / NTB SCANPIXVis mer

- Beinet hans var brukket tvert av

Ullevålseter hjalp konkurrent som krasjet rett foran ham.

Pål Anders Ullevålseter ble nummer 28 på dagens etappe i Dakar-rallyet og tapte ytterligere tid til sammenlagtleder Cyril Despres.

Vinneren av etappen fra La Rioja til Fiambala i Argentina ble amerikaneren Kurt Caselli på tiden 2.55.01. Ullevålseter var 47.04 minutter bak Caselli og 40.40 bak ledende Despres.

I sammendraget har franskmannen sikret seg et forsprang på 13.16 minutter til portugiseren Ruben Faria. Ullevålseter på 20.-plass ligger 2.50.31 bak Despres.

- Nok en tung dag. Det er egentlig ikke så mye annet å si om verken kjøring eller utstyr. Jeg sliter med å starte så langt bak som jeg gjør fordi jeg får sand og støv i ansiktet hele veien, sa Ullevålseter.

Nordmannen tapte noe tid fordi han stopper for å hjelpe en annen rytter under dagens etappe.

- En rytter krasjet rett foran meg, og jeg senket tempoet for å se hvordan det gikk med ham, men han ble liggende. Da jeg kom bort så jeg at beinet hans var brukket tvert av, og han var fullstendig i sjokk. Jeg hjalp ham å trykke på den såkalte «røde knappen» for å få helikopterassistanse. Flere andre bare kjørte forbi uten å bry seg i det hele tatt, så det er ganske rått og brutalt også på det menneskelige plan her noen ganger.

- Jeg håper jeg får igjen tidstapet jeg tok for denne episoden, men det er ikke det viktigste, sa Ullevålseter.

Torsdag fortsetter Dakar-rytterne på en 715 kilometer lang etappe fra Fiambala til chilenske Copiapó.

(NTB)