-Beinet til værs for Mack Attack S.E.

Fjorårsvinner Øyvind Ruttenborg, eneste dobbeltvinner Tore Bjørn Diskerud og kometen Kristian Malmin kjemper om reisestipend og Gullklokke i Stallmannsligaens finaleløp på Bjerke onsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Stallmannsligaens to finaleløp, som går i V65-spillet er årets høydepunkt for mange av de stallansatte. Som stallansatt blir det lange dager med trening av hest hele dagen, og ofte med løpskjøring om kvelden. Man blir ikke akkurat rik på penger av stallansattyrket. Det blir en livsstil, noe man har i blodet som er vanskelig å bli kvitt. Bak enhver vinner står en dyktig stallansatt, og det er ikke få timer med hardt arbeide som ligger bak resultatene. De er litt som sirkushester, de stallansatte. De dras mot sagmuggen og manesjen som bier rundt ei honningkrukke.

Øyvind Ruttenborg (23) skal gjøre et forsøk på å forsvare seieren fra i fjor. Til daglig er han ansatt hos sin far, Bjørn Ruttenborg, som har stall på Biri Travbane. Der trener han tretten hester sammen med sin samboer Elin. Øyvind er ferdig med første avdeling av trenerskolen og planlegger å fullføre avdeling 2 om kort tid. Men han vil fortsette å jobbe for faren ennå en stund til.

Onsdag kusker han Arn Jaros, Dagbladets førstevalg, i V65-3.

- Tror du på seier med Arn Jaros, Øyvind?

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer