Beinharde gamblere

John Arne Riise og Steffen Iversen vedder om det meste. Her ser du romkameratene inngå et veddemål på gårsdagens trening.

- Vi inngår veddemål om alt mulig, stort sett hele tida, forklarer Riise.

Så ofte faktisk at Steffen Iversen hadde trøbbel med å huske hva de hadde veddet om da Dagbladet viste ham bildene av håndtrykket etter treninga i går.

Bowling

- Ja, hva var det...jeg tror kanskje det var at han skulle slå meg i bowling, flirer Steffen.

- Du vet, John Arne er som en fjortenåring, han skal utfordre meg, og slå meg i alt. Tror han. Han har ikke sjans. Han taper hver gang.

Slik lyder iallfall Tottenham-versjonen av saken. Liverpool-Riise ser helt annerledes på saken:

- Den yngste vinner alltid. Jeg slår Steffen stadig vekk.

Resultatene av veddemålene forblir sikkert en offentlig hemmelighet. Inntil videre. Det begge to er gode til, er å sparke ball. Steffen Iversen hevder sågar at han snart er for veteran å regne i den norske troppen.

Granitt

- Jeg ser at jeg begynner å gli mot de av spillerne her som kan betegnes som rutinert. Og jeg føler kanskje litt mer ansvar for resultatene våre enn jeg gjorde før.

- Og da er det også viktig for deg å spille Norge til EM?

- Ja, helt klart. Jeg var med på å gjøre det dårlig i VM-kvalikken, og jeg tror at alle på laget nå føler et ekstra ansvar for at vi må greie å komme oss til neste mesterskap, sier Steffen.

Veien dit trenger ikke å være lang. John Arne Riise er i ferd med å bli en av Norges viktigste støttespillere for å nå det målet. Ungutten spiller sin siste kamp før ferien i dag. Siden i august har han spilt 70 kamper, for Liverpool og landslaget. Og han har imponert.

- John Arne tåler en kamp til. Han er som ei granittblokk, og en type som er et godt forbilde for mange unge fotballspillere med sin enorme treningsmoral, sier trener Nils Johan Semb. Da er det greit å vise litt baller på treninga...

DU, STEFFEN: John Arne Riise utfordrer Steffen Iversen til et nytt veddemål på gårsdagens trening. Det handler ikke om størrelsen på noe som helst, men om bowling...