Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Beistet» rystet Liverpool, men Gerrard ville det annerledes

Kapteinen med to nye mål.

DOBBEL: Steven Gerrard var forskjellen i dagens oppgjør på Kingsmeadow med sine to scoringer. Her skrur han inn frisparket som ga Liverpool seieren. Foto: AP Photo/Alastair Grant/NTB Scanpix
DOBBEL: Steven Gerrard var forskjellen i dagens oppgjør på Kingsmeadow med sine to scoringer. Her skrur han inn frisparket som ga Liverpool seieren. Foto: AP Photo/Alastair Grant/NTB Scanpix Vis mer

• AFC Wimbledon-Liverpool 1-2 (1-1)

(Dagbladet): Det er historisk sus over kveldens FA Cup-oppgjør mellom AFC Wimbledon og Liverpool. Hjemmelaget sto nemlig for det som regnes som en av største cup-skrellene noen gang da de to møttes i finalen tilbake i 1988.

I dag var klubben, som til daglig spiller på fjerde nivå, på jakt etter nok et sjokkresultat på Kingsmeadow. Og en stund så det ut til at det var akkurat det man skulle få.

Steven Gerrard åpnet ballet med en tidlig heading, men med Adebayo Akinfewas utlikning før pause var det hjemmelaget som hadde initiativet inn i den andre omgangen. Gerrard ville det derimot annerledes, og med et utsøkt frispark satte han inn 1-2

Dermed er Wimbledons cup-eventyr over for denne gang, mens Liverpool kan belage seg på hjemmekamp mot Bolton i fjerde runde.

- Nyter å spille cupen Ikke overraskende ble Gerrard kåret til banens beste spiller, og da han møtte pressen etter kampen snakket han blant annet om sin forkjærlighet for FA Cupen.

- Jeg nyter bestandig å spille i FA Cupen. Jeg har vokst opp med denne turneringen. Dette kommer til å bli min siste gang, så jeg vil gå hele veien. Det er dette som er så nydelig med cupen - form og divisjon har ingenting å si. Wimbledon var en hard nøtt for oss, sier Gerrard ifølge BBC.

BAMSE: Adebayo Akinfenwa jubler etter å ha scoret mot Liverpool Foto: REUTERS/Stefan Wermuth/NTB Scanpix
BAMSE: Adebayo Akinfenwa jubler etter å ha scoret mot Liverpool Foto: REUTERS/Stefan Wermuth/NTB Scanpix Vis mer

Og skulle det være noen tvil om hvor hjertet til kapteinen ligger, ble den raskt feid av banen.

- Hadde jeg ikke vært her og spilt for dette laget, hadde jeg vært på tribunen i kveld og sett på. Jeg vet hva det betyr for supporterne, og det er derfor jeg alltid gir alt. Vi må ta hver kamp som det kommer. Nå møter vi Bolton i neste runde, og det kommer til å bli en ny utfordring.

Akinfenwa fikk æren av å score på sine store helter i Liverpool, og etter kampen var han bare et eneste stort smil.

- Jeg har løpt mer i dag enn jeg noen gang har gjort. Vi var med hele veien, og selv om vi tapte kan vi gå herfra med hevet hode. Det Gerrard gjorde i dag var pur klasse, sier han.

Fortsetter å score De var de blåkledde vertene som fikk kveldens første mulighet. Åtte minutter var spilt da Matt Tubbs stusset ballen igjennom til Sean Riggs, men dessverre for hjemmelaget gikk avslutningen til side for mål.

Da var Steven Gerrard, som noterte seg for to scoringer mot Leicester første nyttårsdag, hakket hvassere da han på modig vis møtte et innlegg fra høyre med pannebrasken. Headingen var både god og kontant, og James Shea i Wimbledon-målet kunne lite gjøre. 0-1 til bortelaget.

Den avtroppende kapteinen ble naturligvis offer for hjemmepublikums tilrop. «You're not wanted anymore» runget utover Kingsmeadow, uten at det så ut til å trøble Liverpool-legenden nevneverdig.

«Beistet» Og der tilhengerne viste tenner gjorde laget det samme. Igjen var det Riggs som var farlig frempå etter en snau halvtime, men Simon Mignolet, som har fått mye kritikk i år, vartet opp med en feberredning da han fikk slått skuddet over.

HYLLES: Steven Gerrard feires av sine lagkamerater etter å ha gitt Liverpool ledelsen tidlig i den første omgangen. Foto: AP Photo/Alastair Grant/NTB Scanpix
HYLLES: Steven Gerrard feires av sine lagkamerater etter å ha gitt Liverpool ledelsen tidlig i den første omgangen. Foto: AP Photo/Alastair Grant/NTB Scanpix Vis mer

Bare minuttene etter var det Tubbs som plutselig befant seg alene på fem meter, men heller ikke han fikk avslutningen sin på mål. Det gjorde derimot Akinfenwa.

Etter et hørnespark fra venstre gikk kjempen i duell med Mignolet som bommet på ballen etter å ha fått en svær lanke på skulderen. Kula spratt deretter i tverrliggeren før den igjen ramlet i beina på Akinfenwa som pirket deg inn.

Samtlige lagkamerater forsøkte å rive ham i bakken i målfeiringen. Ikke overraskende uten hell, og lagene gikk i garderoben med 1-1.

Gerrard spesial Begge lag hadde sine muligheter etter hvilen. Riggs fortsatte å fyre løs i den generelle retningen av Mignolets mål, mens både Jordan Henderson og Philippe Coutinho hadde brukbare muligheter fra distanse for bortelaget.

Ting kunne riktignok tyde på at gjestene ble snytt for et straffespark da ballen traff armen til Barry Fuller i hjemmelagets felt, men dommer Jon Moss vinket spillet videre.

Steven Gerrard klagde ikke, og kanskje var det fordi han visste hva som var i vente. Like etter at timen var spilt stilte kapteinen seg opp ved ballen som han har gjort så mange ganger tidligere, og skrudde et frispark på delikat vis over muren i det lengste hjørnet. Hans andre for kvelden, og Liverpool var tilbake i ledelsen.

Etter scoringa gikk litt av lufta ut av de tapre vertene, men selv om Liverpool hadde en rekke muligheter til å øke ledelsen og sette den siste spikeren i kista forble det spennende til siste slutt.

HØR HER NÅ: Liverpool-manager Brendan Rodgers og AFC Wimbledon-manager Neal Ardley tar en prat før avspark. Foto: AP Photo/Alastair Grant/NTB Scanpix
HØR HER NÅ: Liverpool-manager Brendan Rodgers og AFC Wimbledon-manager Neal Ardley tar en prat før avspark. Foto: AP Photo/Alastair Grant/NTB Scanpix Vis mer

Wimbledon var bare et par gode innvolveringer fra Mignolet unna en omkamp på Anfield, men de rødkledde kunne til slutt ro seieren og fjerderunde-kamp mot Bolton i land.