Beit keeper - ble utvist

Sandefjords Andreas Augustsson ble utvist for å ha bitt Aalesund-keeper Kim Deinoff under gårsdagens toppoppgjør i 1. divisjon.

-  Jeg ser at Sandefjords nummer 24 biter keeperen til Aalesund i armen, sier dommer Ole Kamben til Dagbladet.

Situasjonen oppstår i sluttsekundene av første omgang. Den tidligere Vålerenga-spilleren Augustsson havner i duell med flere motstandere inne i Aalesunds felt.

-  Det er mye klabb og babb, og ballen er blokkert. Duellen går ganske hardt utover keeperen, han blør blant annet fra ansiktet. Jeg snakket med den utviste spilleren etterpå, og han sa han lå under flere spillere, og fikk en følelse av panikk. Men sånt kan vi ikke ha noe av, fastslår kamplederen fra Bamble, som sier han aldri har sett noe liknende.

-  Klammeri

Dagbladet forsøkte å komme i kontakt med Augustsson i går kveld, men han besvarte ikke våre henvendelser. Heller ikke Sandefjord-trener Arne Dokken hadde snakket med spilleren.

-  Jeg så ikke selv nøyaktig hva som skjedde. Jeg trodde dommeren blåste straffespark til oss, for i utgangspunktet var det en stor målsjanse. Keeperen deres får et skudd i kroppen, det blir klammeri, og spillere blir liggende oppå hverandre, sier Dokken.

Start rykker fra

Til tross for at vestfoldingene måtte spille hele andre omgang med en mann mindre på banen, tok de alle de viktige poengene i toppoppgjøret.

-  Vi lyktes med å fortsette å presse høyt. De fikk ikke det trykket mange kanskje ventet seg. Jeg tror til og med Ivar Morten Normark vil være enig i at vi vant fullt fortjent, sier Dokken. Sandefjord klatret dermed opp på tredjeplass, foran Kongsvinger - som tapte 5-1 for hjemmesterke Bryne. Start økte sin ledelse til fem poeng foran toer Aalesund, etter gultrøyenes 2-0-seier over Hønefoss.

STYGT: Sandefjords Andreas Augustsson (blå drakt) ble utvist etter å ha bitt Aalesund-<wbr>keeperen i gårsdagens toppoppgjør i 1. divisjon. Her er han i kamp mot gamle lagkamerater i Vålerenga.