Beito-sensasjon tatt ut til verdenscup-åpningen

Også Northug er på laget.

FÅR SJANSEN I FINLAND: Barbro Kvåle vant søndagens sprint  på Beitostølen, foran Kari Vikhagen Gjeitnes. Begge to ble tatt ut på Kuusamo-laget i dag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
FÅR SJANSEN I FINLAND: Barbro Kvåle vant søndagens sprint på Beitostølen, foran Kari Vikhagen Gjeitnes. Begge to ble tatt ut på Kuusamo-laget i dag. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

• Barbro overrasket sprintstjernene: - Dette er en sensasjon

Fire utøvere som ikke tilhører årets elitelandslag, får sjansen under verdenscupåpningen i langrenn i finske Kuusamo kommende helg.

Det ble klart da Norges Skiforbund offentliggjorde sitt uttak i dag.

Rekruttlandslagets Barbro Kvåle ble den store overraskelsen på Beitostølen søndag med sin sprintseier og får ikke uventet sjansen i verdenscupen. Det samme gjør Kari Vikhagen Gjeitnes, som fulgte nærmest Kvåle i den samme sprintfinalen.

Klar for verdenscup er også Timo André Bakken, som ble femtemann på herresprinten. Petter Eliassen, heller ikke han på årets elitelag, imponerte på sin side stort med henholdsvis annen- og femteplass i de to distanserennene på Beitostølen. Også han reiser til Kuusamo.

Northug også med Ikke overraskende er også Petter Northug tatt ut på laget til verdenscupåpningen i Finland. 28-åringen vant sprinten på Beitostølen søndag og ble i tillegg nummer tre på 15 kilometer klassisk to dager tidligere.

Forrige sesongs olympiske mester i sprint, Maiken Caspersen Falla, måtte stå over åpningsrennene på Beitostølen som følge av en skade. Alt tyder imidlertid på at 24-åringen blir klar til verdenscupåpningen i Finland.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer