- Beklager å si det, men de er veldig nasjonalistiske

City-sjefen forklarer kritikken.

SPESIELT UTSATT: Manchester City-manager Roberto Mancini mener han blir ekstra mye kritisert i media, siden han er utlending. Kaptein Carlos Tevez er ikke er skadd og hjemme i Argentina. Foto: ROBIN PARKER/EPA
SPESIELT UTSATT: Manchester City-manager Roberto Mancini mener han blir ekstra mye kritisert i media, siden han er utlending. Kaptein Carlos Tevez er ikke er skadd og hjemme i Argentina. Foto: ROBIN PARKER/EPAVis mer

(Dagbladet): Formkurvene til Manchester City og Liverpool har krysset hverandre. De helrøde har nå tre strake seire - mens de lyseblå har tre tap på rad.

Og det store presset er derfor forflyttet drøyt fem mil østover, fra Roy Hodgson til Roberto Mancini.

Noe italieneren tar med knusende ro.

- De er ute etter meg Den siste tida har det dukket opp spekulasjoner i media om at krefter i spillergruppa ønsker Mancini fjernet, etter påståtte krangler i garderoben. Mancini avviser dette som reinspikka tøv, og mener seg spesielt utsatt siden han er utlending.

- Tabloidene er ute etter oss siden City er ledet av en italiener. Jeg beklager å måtte si det, men i fotballen er engelskmennene veldig nasjonalistiske, sier han til Il Secolo XIX.

City-manageren innrømmer at det kan ha gått ei kule varmt i garderoben, men mener det bare er snakk om et nødvendig engasjement.

- Hvorfor skal jeg være redd for å få sparken? Det er ikke et tema. At laget er imot meg? Løgner og bare tull. Det har vært noen tøffe diskusjoner med noen av spillerne, men laget følger meg og vi har hatt resultater, sier han.

Milner-støtte Det siste var i hvert fall riktig, helt til nylig. Tre strake tap kan nemlig skape bekymring på City of Manchester Stadium.

Mancini forklarer derimot Arsenal-tapet med det faktum at de måtte spille 85 minutter med én mann mindre - og Wolves-tapet var et arbeidsuhell.

- Vi har slått lag som Chelsea og Liverpool. Husk at vi hentet inn mange nye spillere i sommer og jeg har ennå ikke hatt hele troppen tilgjengelig, sier han til lokalavisa fra Genoa.

Også James Milner tilbakeviser at det er garderobemisnøye mot sjefen.

PÅ LAG: James Milner skjønner ikke kritikken av Roberto Mancini. Foto: JON SUPER/AP
PÅ LAG: James Milner skjønner ikke kritikken av Roberto Mancini. Foto: JON SUPER/AP Vis mer

- Jeg ville vært mer bekymret om det ikke var sult og vilje etter å vinne. Hver eneste uke vil du finne garderober i hele landet hvor folk sier ting og er uenige. Men så lenge det ikke er noe problem etter kampen - og det er det ikke, vi er en sammensveiset gjeng - vil bare tullet som skrives i avisene bringe oss tettere sammen, sier Milner ifølge BBC.

WBA neste Gårsdagens tap borte for Lech Poznan i Europa League, førte polakkene til topps i gruppa. City er på andreplass, med like mange poeng - mens Juventus er tre poeng bak. To kamper gjenstår, og gruppespillet avsluttes for Citys del med en bortekamp mot Juve.

Mancini mener de var uheldige som tapte 3-1.

- Jeg er skuffet for vi fortjente ikke tape denne kampen. Alt går imot oss for tida og vi var veldig uheldige. Vi spilte en god kamp og skapte nok til å vinne, sier han ifølge Sky Sports.

Nå venter West Bromwich i serien til helga, et lag som har overrasket stort denne sesongen.

WBA er ubeseiret hjemme, og vil faktisk passere City på tabellen med seier på The Hawthorns på søndag.

TÅLMODIG: Roberto Mancini ber om tid, siden han fikk inn så mange nye spillere i sommer. Foto: ROBIN PARKER/EPA
TÅLMODIG: Roberto Mancini ber om tid, siden han fikk inn så mange nye spillere i sommer. Foto: ROBIN PARKER/EPA Vis mer