Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Beklager dommertabbe mot Vålerenga

- Jeg så ikke situasjonen skikkelig, og trodde Dadason headet ballen i mål, sa den ulykkelige dommeren Terje Hauge

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den svartkledde var den første til å beklage feilen etter kampen. Vålerenga-spillerne og -lederne var i harnisk og mente kampen ble avgjort av Hauge.

- Jeg satt med en følelse av at dommeren favoriserte hjemmelaget. På genrell basis mener jeg også at forvarerne favoriseres for mye. John Carew ble felt «hundre ganger» uten å få et eneste frispark, sa en småforbannet VIF-trener Egil Olsen. Laget har tapt tre kamper på rad siden det toppet tabellen etter 4. serierunde.

- Dårlig dag

- Jeg har ingen problemer med å skjønne frustrasjonen, og jeg er den første til å beklage. Men dommere har også dårlige dager, sa en imøtekommende Terje Hauge.

- Jeg spurte begge linjemennene mine om de hadde sett situasjonen, men ingen av dem hadde sett handsen. Da måtte jeg bare godkjenne scoringen, fortsatte Hauge som ikke fikk noe hjelp av målscoreren.

- Det var hands, men alt skjedde så fort at jeg ikke rakk å tenke. Det var en ren impulshandling, og da jeg hørte dommeren blåse for scoring og peke mot midten var det lite jeg kunne gjøre, sa Rikardur Dadason.

2-0-målet sju minutter ut i andre omgang var nok til at luften gikk ut av VIF-ballongen.

La om

Drillo hadde lagt om fra 4-5-1 til 4-4-2 i pause. Pascal Simpson ble flyttet opp i angrep, og VIF-treneren håpet på større trykk framover i medvinden.

- Vi var på vei inn i kampen da Viking fikk sitt andre mål. Motstanderen skapte få sjanser mot oss, men vi var for dårlige framover, mente Drillo.

Tom Sanne scoret det første målet tre minutter før pause. Bortsett fra scoringene fikk over 12 000 tilskuere se en sjansefattig og småkjedelig kamp i vårværet i Stavanger.

Midtstopperne hos begge lag dominerte kampen. Helge Bjønsaas og Frode Hansen hos hjemmelaget, Fredrik Kjølner og Knut Henry Haraldsen hos gjestene.

(NTB)