Beklager ikke at han kalte dommeren tjukkas

Utvider heller kritikken.

(Dagbladet.no): Den store snakkisen i dansk fotball i går var Sønderjyske-trener Carsten Broes karakteristikk av dommeren Jesper Bæk Overgaard etter tapet mot AGF.

- Det var en tjukkas inne på midten som hadde store problemer med å flytte seg rundt og dermed følge godt nok med i spillet. Og det er for dårlig. Han står ræva plassert ved det straffesparket som avgjorde kampen, og kan overhodet ikke se hva som skjer derfra, tordnet Broe ifølge sporten.dk.

Tjukkas-saken - eller «tyksak-sagen» som den er døpt i Danmark - preger også danske aviser i dag, men Broe angrer ingenting.

- Jeg er som jeg er

- Jeg er som jeg er, og jeg vil ikke si unnskyld. Jeg er en hissigpropp, og når jeg skal forklare meg fem-ti minutter etter en kamp, blir ingenting pakket inn, sier han til sporten.dk i dag.

Broe medgir at han kanskje ikke burde sagt at dommeren var tjukk, men mener det må forstås at det koker i toppen etter at laget hans har tapt på straffe på overtid.

- Jeg kan ikke noe for det. Jeg står altså der med en puls på 220 og er pissesur, sier han.

Overfor EkstraBladet utvider treneren kritikken sin til å gjelde alle unge dommere.

TYKKSAK? Sønderjyske-trener Carsten Broe kalte dommeren en tykksak - eller tjukkas. Illustrasjonsfoto: AP/Scanpix
TYKKSAK? Sønderjyske-trener Carsten Broe kalte dommeren en tykksak - eller tjukkas. Illustrasjonsfoto: AP/Scanpix Vis mer

- De unge dommerne lar seg rett og slett prege for mye av tilskuerne, mener han.

Broe mener at det først og fremst går ut over de små klubbene.

- Det er så typisk at de små lagene blir bortdømt når de er på besøk hos de store klubbene, mener Sønderjyske-treneren.

Kjedelige trenere

Carsten Broe hevder dette er noe som diskuteres jevnlig i trenerkretser, men at ingen tør å snakke. Derfor går han likegodt til angrep også på sine egne kolleger.

- Jeg synes både trener og spillere er blitt alt for forsiktige i sine uttalelser. Det blir levert en masse klisjeer, og pressekonferansene etter kampene er direkte kjedelige, sier han.

Broe har ikke tenkt å la seg temme med det første.

- Jeg tror det vil gå 20 år før jeg blir like diplomatisk som alle de andre. Og da er det for seint. Da er jeg for lengst gått av men pensjon, sier 46-åringen.

Beklager ikke at han kalte dommeren tjukkas