- Beklager, Norge

ULLEVAAL (Dagbladet): Norge- Latvia 1- 3. Ullevaal ropte på Drillo, Nils Johan Semb hadde det vondt, og etterpå måtte han forklare det til alle. - Jeg har hovedansvaret for dette her, og det tar jeg på meg. Jeg er fryktelig lei meg og skuffet både på vegne av spillerne og folket, sier Semb.

Men hvordan kunne det skje? Hvordan i all verden kunne vi tape 1-3 for Latvia etter nesten sju år og 30 kamper uten hjemmetap, og med 15-3 i sjansestatistikken?

- Det er dessverre sånn som kan skje i fotball, sier Nils Johan Semb. - Her og nå har jeg ingen god forklaring. Men når alt kommer til alt var vi ikke flinke nok. Vi skulle drept denne kampen i første omgang.

Nils Johan Semb kunne fort løpt fra ansvaret i går kveld. Han kunne snakket om de sjansene vi alle i mål, fordelt litt skyld histen og pisten og kastet det sjokkerende nederlaget for Latvia i posen for uflaks. Men han gjorde ikke det - Nils Johan Semb bare satt der.

Og tok 90-åras desidert største fotballskuffelse på hakespissen.

- Sjøl om det alltid er en risiko for å tape fotballkamper, så trodde jeg ikke vi skulle gjøre det her, sier Semb. - Men slik kampen utviklet seg fikk jeg en dårligere og dårligere følelse inni meg. Og nå er det over, vi har tapt, og det er ingen hyggelig start på EM-kvalifiseringa.

Men:

- Jeg er overbevist om at vi reiser kjerringa.

Og:

- Jeg tror vi går til EM-sluttspillet.

Angrep
uten kamptrening

Etterpåklokskapen ble skapt for Nils Johan Semb på Ullevaal Stadion seint i går kveld. Og øverst i stokken lå følgende: Norge møtte Latvia med tre angrepspiller som knapt spiller klubbfotball til daglig.

- Var det derfor vi brant så mange sjanser?

- Det kan sjølsagt være en årsak, sier Nils Johan Semb. - Men jeg vil ikke uttale meg konkret om det her og nå. Før jeg får satt meg ned og sett hva som virkelig skjedde, analysert kampen og sett bak resultatet, vil det bare bli spekulasjoner.

- Men ja, det er et betimelig spørsmål.

Lørdag sa Nils Johan Semb at han til enhver tid vil være kynisk i uttaket av landslagstropp og lag. Før vi reiser til Slovenia-kampen som spilles i Ljubljana 10. oktober bør han vise det. Og ta ut i hvert fall noen angripere som spiller fotball. Sjøl sier han:

- Jeg vil bruke tida framover og se på det vi har gjort. Jeg respekterer andres syn og vet at det vil være diskusjoner rundt alle uttak. Men det er for tidlig for meg å trekke noen konkrete slutninger nå rett etter kampen. Men jeg skjønner problemstillinga.

En skikkelig trøkk

- Tar du dette nederlaget personlig?

- Ja, jeg gjør det - det er jo mitt ansvar.

- Gruer du deg til kritikken?

- Ja - det er ikke hyggelig å tape den første kampen på Ullevaal på nesten sju år, sjøl om statistikken i seg sjøl ikke betyr noe.

- Hva blir viktigst framover?

- Først og fremst må vi legge denne skuffelsen bak oss. Det kan ta tid, for akkurat nå er alle sammen veldig langt nede. Og det skyldes at vi tapte en fotballkamp når vi minst ventet det.

Men:

- Det er fortsatt 27 poeng igjen å spille om.

- Vi har fått en skikkelig trøkk og den verst tenkelige åpninga på EM-kvalifiseringa?

- Klart det - psykologisk sett ville det vært mye bedre med seier. Vi håpet på en god start som ville gi oss flyt og entusiasme. Men nå kan vi bare se mot neste kamp og jobbe veldig hardt for å snu det.

- Det er nå vi vil finne ut hvor dyktige vi egentlig er, sier Nils Johan Semb.

<B>SKUFFET:</B> -&nbsp;Vi skulle drept kampen i første omgang. Det er ikke hyggelig å tape den første kampen på Ullevaal på nesten sju år, sier Nils Johan Semb.