- Beklager på vegne av Rosenborg

TRONDHEIM (Dagbladet.no): Nils Arne Eggen var skuffet etter 3-1 og forsvarskollaps mot Alaves. - Det er bare å beklage på vegne av norsk fotball - og spesielt på vegne av Rosenborg, sa Eggen.

Eggen var kort og konsis da han vurderte Rosenborgs innsats rett etter kampen.

- Vurderinga er veldig grei. Så dårlige som vi var i dag trodde jeg ikke var mulig. Vi hadde et par store muligheter før vi plasserte ballen i eget mål. Da begynte panikken å bre seg, sa Nils Arne Eggen.

Både Morten Knutsen og Jan Derek Sørensen hadde store muligheter i åpningen, men utover i kampen ble det lenge mellom Rosenborgs muligheter. Laget vant sjansestatistikken 6-5, men var sjanseløse i forhold til Alaves' effektivitet.

Fortjent

- Alaves vant fortjent. Dette var rett og slett svakt av oss, sa Eggen som var oppgitt over alle de defensive feilene av rutinerte RBK-forsvarere. Spesielt det siste baklengsmålet var uforståelig for Eggen.

- Tre mann kunne ta ballen - så går Alaves-spilleren rett gjennom og scorer. Etter 3-0 ble det tungt å dra i gang igjen. De byttene vi gjorde var nærmest bare parfyme.

RBK-treneren var spesielt skuffet over de rutinerte spillerne som aldri fikk Rosenborg skikkelig inn i kampen.

- Sentrale spillere som vanligvis er veldig bra, var langt under pari. Det er viktig å gi litt ris - ikke bare pisse folk etter ryggen. Vi skal tross alt videre.