Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Beklager Petter, beklager alle sammen

- Jeg ødela, sier selvkritisk Hattestad.

SELVRANSAKENDE: Ola Vigen Hattestad mener Petter Northug hadde fortjent bedre enn den kompishjelpen han fikk på lagsprinten. Foto: Thomas Rasmus Skaug
SELVRANSAKENDE: Ola Vigen Hattestad mener Petter Northug hadde fortjent bedre enn den kompishjelpen han fikk på lagsprinten. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOTSJI (Dagbladet): Ola Vigen Hattestad gikk fra OL-jubel til OL-depping på bare noen få dager.

Etter sprintstafetten i dag tok Hattestad glatt på seg hele skylda for at det ikke ble den medaljen han hadde så lyst på.

- Formen er nok hakket dårligere enn forrige uke. Den er ikke dårlig, men likevel ikke god nok. Jeg hang med i to runder i finalen, men da farten ble satt opp i den siste, ville ikke beina løpe fort nok.

- Kjedelig, sier Hattestad til Dagbladet.

- Føler du at du ødela?

- Ja, jeg gjør jo det. Jeg må bare beklage til Petter og til hele laget. Petter er i knallform nå. Han hadde fortjent bedre enn dette.

- Du er deppa?

- Ja, nå er jeg det. Det er tungt akkurat nå, sier Ola.

Valgte feil spor Han står der med rak rygg og direkte blikk og svarer ærlig på alle spørsmål. Du ser han er skuffa, og veldig lei seg for at han føler han sviktet.

- Skiene var bra i dag. Veldig bra. Jeg hadde glatte ski på siste runde i semifinalen, men det var min egen feil. Jeg valgte et spor som var ekstra varmt. Dumt av meg. Men det kostet mye, jeg måtte ut i fiskebein og ble stokk stiv. Det var mye syre der da.

- Ble du kvitt den før finalen?

- Ja, jeg føler det. Jeg føler at jeg restituerte bra. Men det skjedde noe av det samme i finalen. Dessverre.

Vil vente med OL-dommen - Hva sier du om OL sett under ett - du har tross alt vunnet et gull?

- Jeg skal ikke oppsummere OL akkurat nå. Det blir feil. Men jeg håper jeg kan glede meg over det som har skjedd om noen dager. Det klarer jeg ikke nå.
 

Hele Norges coronakart