ATP-turneringen i tennis i Milano

Beklager sexistisk trekning - Spillerne ble bedt om å velge mellom modeller

Arrangørene av ATP-turneringen i tennis i Milano måtte be om unnskyldning etter at det kom sterke reaksjoner i kjølvannet av mandagens gruppetrekning.

STERKE REAKSJONER: Arrangørene av ATP-turneringen i Milano er i hardt vær etter kontroversiell trekning. Bildet har ingenting med saken å gjøre. Foto: Clive Brunskill / Getty Images / AFP / NTB Scanpix
STERKE REAKSJONER: Arrangørene av ATP-turneringen i Milano er i hardt vær etter kontroversiell trekning. Bildet har ingenting med saken å gjøre. Foto: Clive Brunskill / Getty Images / AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

I trekningen ble spillerne bedt om velge mellom to kvinnelige modeller, og deretter plassert i gruppe A eller B ut fra hvilken modell de valgte. Modellene gjemte delvis de to bokstavene under klærne sine.

Den noe uortodokse trekningsvarianten ble angivelig valgt for å sette søkelyset på Milanos posisjon i motebransjen.

- Intensjonen var å henspille på Milanos rike tradisjon som en av verdens motehovedsteder. Gjennomføringen var imidlertid lite smakfull og uakseptabel. Vi beklager på det dypeste og vil sørge for at noe lignende ikke skjer i framtiden, heter det i en uttalelse fra arrangøren ATP.

Reaksjonene lot ikke vente på seg. Den franske tennislegenden Amelie Mauresmo var raskt ute med å kalle episoden «skammelig».

Det italienske tennisforbundet nektet på sin side å kommentere saken og henviste i stedet til at ATP sto ansvarlig.

NTB

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer