Warholm så ikke blomsterpiken

Beklager til blomsterpike:
- Rullegardina gikk ned

Karsten Warholm får dårlig samvittighet av å se hvordan han - uten å være klar over det - avviste den svenske blomsterpiken etter superløpet i Stockholm. Samtidig er det veldig mye å glede seg over for 23-åringen.

YDMYKES: Karsten Warhom er blant verdens beste friidrettsutøvere, men han har talent innenfor andre idretter også. Reporter: Øyvind Godø. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Karsten Warholm vant sitt første Diamond League-stevne på to år da han i sesongdebuten i Stockholm knuste all motstand.

I de utfordrende forholdene i regnværet løp 23-åringen fra Ulsteinvik inn til supertida 47,85. Det er bare to tideler bak hans egen norgesrekord fra EM-finalen i Berlin og hele fem tideler raskere enn da han ble verdensmester i et liknende vær i London i 2017.

- Tiden overrasket meg veldig. Jeg hadde ikke forventet å springe så fort i det været, sier Karsten Warholm til Dagbladet.

I mars satte han i tillegg europarekord innendørs på 400 meter i EM i Glasgow.

- Denne supertida under vanskelige forhold - hvor alle de andre løp betydelig tregere enn normalt - tyder vel på at du har tatt enda et steg og kan nå nye høyder denne sesongen?

- Jeg vil ikke spekulere på hva det kan bli, men det kan i hvert fall bli enda bedre. Vi er oppe og nikker. Så får vi se hva klokka ender på til slutt. Indikatorene er veldig gode. Vi har flyttet nivået. Det så vi i innendørs-EM. Men jeg må levere ute også først, sier sunnmøringen.

DRØMMELØP: Karsten Warholm viste muskler både underveis og etter løpet da han suste inn til suveren seier i sin sesongåpning i Diamond League-stevnet i Stockholm. Nå angrer han på én ting. Foto: Jonathan Nackstrand / AFP / NTB Scanpix
DRØMMELØP: Karsten Warholm viste muskler både underveis og etter løpet da han suste inn til suveren seier i sin sesongåpning i Diamond League-stevnet i Stockholm. Nå angrer han på én ting. Foto: Jonathan Nackstrand / AFP / NTB Scanpix Vis mer

- Veldig mange løp saktere i Stockholm enn det de normalt bruker. Samtidig klarer jeg å gjøre et bra løp. Det er ikke til å legge skjul på at det ville gått enda raskere i 25 grader og litt medvind på riktig langside.

Beklager til blomsterpike: - Det ser ekstremt dumt ut

Drømmestarten på Diamond League-sesongen smakte så godt for sunnmøringen at han ufrivillig avviste blomsterpiken i Stockholm, som forsøkte å dele ut seierskransen til Warholm etter triumfen på svensk jord.

I gledesrus og full av adrenalin fikk imidlertid ikke det norske friidrettsesset med seg hva blomsterpiken prøvde på - da han rev av seg trøya og feiret seieren med å vise muskler.

- Hva tenker du når du ser bildene i etterkant, Karsten?

- Hadde jeg tenkt om, hadde jeg aldri kjørt den feiringen der. Det var sesongstart og en del adrenalin. Rullegardina gikk ned. Alt som sto i hodet på meg, var en «casual flex». Jeg har litt dårlig samvittighet for den, forteller Karsten Warholm til Dagbladet med et smil.

Friidrettsesset legger seg flat.

- Jeg la ikke merke til henne, dessverre. Det ble litt reaksjoner fra gutta på det. Det var dårlig oppførsel. Jeg fikk vondt av det som skjedde, men det er sånt skjer. Jeg får være mer våken på blomsterdama neste gang. Jeg får håpe jeg får flere sjanser. Men det ser ekstremt dumt ut på video, sier Europa- og verdensmesteren selvironisk.

Se hendelsen her:

Sesongåpningen var uansett strålende for 23-åringen som ble kåret til årets idrettsutøver i Norge i 2017 og årets forbilde i 2018.

- Det var en fantastisk åpning. Jeg trengte den. Sett i lys av forholdene var tiden veldig bra. Det er to år siden jeg har vunnet i Diamond League. Det er ekstremt digg å starte med seier.

Det meste tyder på at Warholm har tatt enda et nytt steg siden i fjor.

Monstertider

Det behøves også, selv om 23-åringen er både regjerende verdens- og europamester.

BAK KULISSENE: Karsten Warholm har mange imponerende bilder og videoer i sosiale medier. Nå avslører Amalie Iuel sannheten bak bildene. Programleder: Øyvind Godø. Foto/redigering: Kristoffer Løkås Vis mer

For Abderrahman Samba er i superslag før VM på hjemmebane i Qatar. Samba løp inn til årsbeste i verden i Shanghai 18. mai med supertida 47,27. I det samme stevnet løp et annet ungt stjerneskudd, Benjamin Rai, på 47,80.

- Samba fortsetter der han slapp i fjor. Han er knallgod og har VM på hjemmebane. Han er rett og slett dritgod. Jeg har alltid likt å ha underdogstempel. Vi må prøve å ha det gøy med denne duellen.

- Er det Samba og Benjamin du frykter mest framover?

- Ja. Kyron McMaster blir også tøff. Nivået er historisk høyt nå. Men det er sånn det skal være. Det er derfor vi driver på med dette, sier Warholm, som heller ikke skal avskrive veteranen og mesterskapsspesialisten Yasmani Copello.

Nærmer seg verdensrekorden

Den nye gullgenerasjonen av 400 meter hekk-løpere nærmer seg verdensrekorden med stormskritt. Verdensrekorden ble satt i OL i 1992 av Kevin Young med tiden 46,78.

FRIIDRETTS-TV: Karsten Warholm farget håret blondt - og lurte svenskene trill rundt. Programleder: Øyvind Godø. Video/redigering: Kristoffer Løkås Vis mer

- Jeg tenker faktisk veldig lite på verdensrekorden. Det er et stykke dit. Det er en ekstremt god verdensrekord. Jeg bruker lite energi på det, sier Warholm til Dagbladet.

- Hvordan er det å være en del av en generasjon løpere på 400 meter hekk som sprenger grenser og matcher tider fra de spesielle 90- og 80-åra?

- Det er veldig kult. 400 meter hekk tar steget opp til glansdagene og kanskje over det. Bredden i toppen begynner å bli ganske grov. Det beste med det er at det gagner interessen rundt det vi driver med. Flere vil følge med, fordi det skjer på et veldig høyt nivå, et historisk høyt nivå. Jeg er veldig glad for å kunne være med på det. Det er dritkult, sier Dimna-gutten.

FYLLEANGST: Karsten Warholm rørte en hel nasjon da han holdt tale under idrettsgallaen, men alt gikk ikke som planlagt. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

- Hva tror du er grunnen til at akkurat deres generasjon løper raskere enn de foregående?

- Mye av det begynte i London, da vi utviklet den harde starten, som var ganske oppsiktsvekkende. Samtidig har det kommet mange rundt min generasjon som er ekstremt gode og talentfulle. Når én ser at noen leverer et ekstremt bra resultat, ser de andre at det er mulig. Vi pusher hverandre og grensene, sier den norske friidrettsprofilen.

- Var den harde starten din banebrytende?

- Den tøffe starten min har blitt gjort før. Men jeg vil tørre å påstå at vi gjeninnførte den i 2017. For meg og for min løping var den revolusjonerende. Det ble veldig banebrytende for min del, sier Warholm.