BEKLAGET: Strømsgodsets Flamur Kastrati la seg langflat etter utvisningen mot Brann. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
BEKLAGET: Strømsgodsets Flamur Kastrati la seg langflat etter utvisningen mot Brann. Foto: Audun Braastad / NTB scanpixVis mer

Beklager til hele Drammen: - Derfor slo jeg Demidov i ansiktet

Var groggy og forsøkte å beskytte seg.

• Strømsgodset - Brann 2-2 (2-1)

OSLO/DRAMMEN (Dagbladet): Strømsgodset ledet 2-1 og så ut til å kontrollere inn tre oppskriftsmessige poeng i serieåpningen hjemme mot nyopprykkede Brann.

Så svartnet det for Godsets Flamur Kastrati. Kantspilleren, som tok bronse med det norske U21-landslaget i 2013, slo Brann-profilen Vadim Demidov i ansiktet og ble utvist.

Like etterpå utlignet Brann og Jakob Orlov og sikret ett knallsterkt poeng i den vanskelige serieåpningen på beryktede Marienlyst. Godset-trener Bjørn Petter Ingebretsen la ikke skjul på at utvisningen trolig kostet drammenserne to poeng.

Det vet også Kastrati. Etter kampen la 24-åringen seg langflat.

- Jeg kan bare beklage til hele Drammen. Det var min feil. Det røde kortet var riktig. Og det var selvfølgelig veldig dumt av meg. Jeg skulle ikke gjort det, sier kantspilleren til Dagbladet.

- Prøvde å beskytte meg Han følte seg snytt for straffe og kommer med følgende forklaring på hvorfor han slo Demidov:

- Jeg skulle også hatt straffe. Jeg fikk en smell i hodet. Og fordi jeg var litt groggy og prøvde å beskytte meg etter smellen i hodet, gjorde jeg det jeg gjorde, forklarer Kastrati.

Demidov fikk imidlertid ikke vondt av Kastratis slag.

- Det var litt temperatur. Jeg reagerte først på at han sparket Amin Nouri, så slo han meg i ansiktet. Men han slo meg så svakt at jeg stod oppreist, sier Demidov.

TV 2s fotballekspert Jesper Mathisen var ikke nådig mot Kastrati etter utvisningen.

- Det koker i topplokket hans, men du kan ikke slå. Det er et soleklart rødt kort. Det er tullete oppførsel fra Kastrati, raste Mathisen.

- De utlignet jo rett etterpå Godset-trener Bjørn Petter Ingebretsen var skuffet over både Kastratis handling og av lagets kollektive kollaps.

- Det var et riktig rødt kort. Og Flamur er enig. Det fikk selvfølgelig innvirkning på kampen, de utliknet jo også rett etterpå. Men enda verre var det vi gjorde da det var 45 sekunder igjen av første omgang og vi bare skulle sikre ledelsen til pause. I stedet for å holde på ballen, bare slår vi den fra oss, og så går Brann opp og scorer, sier Ingebretsen til Dagbladet.

- Det gjorde at vi var i kjelleren i pausen. Brann fikk en veldig opptur. Det snudde veldig mye. Og der har du grunnen til at vi ikke vant. Hadde vi tatt med oss 2-0 til pause, ville alle poengene vært våre, mener Godset-trener.

Trenerkollega i Brann, Lars Arne Nilsen var langt med fornøyd etter poengdelingen i Drammen.

- Vi visste hva vi skulle gjøre. Og det gjorde vi. Vi lå lavt, stengte av rom og gjorde det vanskelig for dem. Ja, de scoret to, men det var mer personlige feil. Taktisk gjorde vi en bra kamp, sier Nilsen til Dagbladet.

Drømte om Huseklepp I tillegg til Kastratis utvisning og Orlovs matchvinnerscoring, var Erik Huseklepps innslag av magi like før pause, et essensielt øyeblikk i kampen.

Huseklepp viste god, gammel klasse da han vendte inn i banen og banket ballen opp i vinkelen fra skrått hold. Det var en klassescoring fra den tidligere landslagsspilleren og representerte starten på Branns snuoperasjonen.

- Jeg drømte om det i natt. At Erik kom til å være god og score mål. Han har vært veldig bra på trening den siste uka. Og det fikk han betalt for. Det var godt å se, sier Nilsen.

Øyvind Storflor og Tommy Høiland scoret Godsets mål, men kunne likevel ikke juble for tre poeng.

- Akkurat nå er jeg veldig skuffet, sier Godset-debutant Høiland.