Beklaget etter å ha sabotert straffemerket

- Det kommer ikke til å skje igjen.

SORRY: Augsburg-keeper Marwin Hitz er lei seg for at han saboterte straffemerket. Foto: EPA / ROBIN VAN LONKHUIJSEN / NTB Scanpix
SORRY: Augsburg-keeper Marwin Hitz er lei seg for at han saboterte straffemerket. Foto: EPA / ROBIN VAN LONKHUIJSEN / NTB ScanpixVis mer

Augsburg-keeper Marwin Hitz har bedt om unnskyldning for at han med knottene gjørmet til gresset rundt straffemerket før en avgjørende strafferedning lørdag.

TV-bildene viste sveitseren sette knottene i gresset på og rundt straffemerket og vri støvelen rundt. Det gjorde han gjentatte ganger mens dommeren var opptatt i diskusjon med Köln-spillere som protesterte mot straffeavgjørelsen.

Köln-spissen Anthony Modeste hadde sjansen til å gi sitt lag ledelsen, men han skled og skjøt et skudd Hitz greide å redde. Fire minutter senere scoret Raul Bobadilla på frispark og ga Augsburg 1-0-seier i bortekampen.

- Jeg vil be om unnskyldning for det jeg gjorde før straffesparket, tvitret Hitz søndag.

- Det var ikke i orden, og det kommer ikke til å skje igjen.

Hendelsen fikk stor oppmerksomhet i Tyskland. Hitz måtte svare også umiddelbart etter kampen.

- Jeg medgir at det ikke var veldig fair, men det er ingen skam å leke litt med underlaget. Jeg tråkket på gresset, sa han.

Augsburg-trener Markus Weinzierl likte ikke det Hitz gjorde, selv om de tre poengene løftet laget fra nedrykks- til kvalifiseringsplass.

- Det var ikke bra, det var ikke smart og det var ikke fair, sa han.

- Jeg ville ikke ønske at noen av mine spillere skulle gjøre noe slik, sa Köln-trener Peter Stöger.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram