Bekmørk kveld for Manchester United og Ole Gunnar Solskjær

Rødt kort, tabbe og spolerte sjanser var med på å ødelegge kampen mot Wolverhampton.

RØDT KORT: Ole Gunnar Solskjær står sammen med Ashley Young som måtte ta en tidlig dusj. Foto: Reuters/Andrew Boyers/NTB Scanpix
RØDT KORT: Ole Gunnar Solskjær står sammen med Ashley Young som måtte ta en tidlig dusj. Foto: Reuters/Andrew Boyers/NTB ScanpixVis mer

Wolverhampton - Manchester United 2-1 (2-1)

WOLVERHAMPTON (Dagbladet): Da lagene møttes i FA-cupen for litt over to uker siden, leverte Ole Gunnar Solskjærs menn en svak forestilling på samme bane -noe som endte med cupexit.

I kveld var de røde ute etter revansj. I stedet ble det reprise.

Med seier ville Manchester United også overta tredjeplassen i Premier League - for nå. Det var med andre ord mye som sto på spill før en hektisk sesongavslutning.

United hadde vunnet alle kampene de tok ledelsen i under Solskjærs ledelse, og derfor var nok optimismen stor da Scott McTominay hamret inn 1-0 for røde, som også skapte store sjanser på løpende bånd.

Men så snudde kampbildet helt.

Først utliknet Diogo Jota etter en tabbe i United-forsvaret, før Ashley Young fikk rødt kort. 13 minutter før slutt fikk Wolves også fomlet ballen over linja. På toppen av det hele må de røde også klare seg uten Luke Shaw de to neste kampene.

En bekmørk kveld for Solskjærs menn. Han mente at laget hans fortjente mer etter denne kampen.

- Vi gjorde mer enn nok til å score tre-fire mål. Vi hadde noen store sjanser, men det var noen fantastiske redninger av keeperen. Du får ikke alltid det du fortjener, sa Solskjær til Sky Sports.

United er inne i en intensiv kamp om å ende topp fire i Premier League. Etter kveldens kamp er de på 5.-plass, med en kamp mer spilt enn de nærmeste konkurrentene.

- Det mistet tre poeng. Vi visste at vi måtte ha 15 poeng for å komme i den posisjonen, og vi har fortsatt seks kamper til å få de poengene. Vi må bare se framover, og komme oss opp igjen.

- Sviktet Solskjær

TV2s ekspert, Brede Hangeland, mener at Solskjær har grunn til å være skuffet over egne spillere.

- Jeg synes at han soleklart skal peke på at spillerne på mange måter sviktet Solskjær i denne kampen. Personlige feil foran begge mål, to hodeløse taklinger av Ashley Young, sa TV2s ekspert, Brede Hangeland.

Solskjær forklarte, spesielt det første baklengsmålet, med lagets ønske om å spille ut ballen bakfra.

- Det skjer. Det er et par dårlige beslutninger. Vi forsøkte å spille fotball, men det er baksiden når du forsøker å ta noen sjanser.

Drømmestart

Manchester United gjorde hele seks endringer i forhold til laget som slo Watford 2-1 sist. Marcus Rashford og Ander Herrera mistet kampen på grunn av skade, noe som gjorde at hele angrepsrekka og to av tre på midtbanen ble skiftet ut. Paul Pogba var den eneste som også startet mot Watford.

Manchester United fikk en drømmestart på kampen med scoring allerede etter 13 minutter. Scott McTominay har fått sjansen ved flere anledninger under Solskjærs ledelse, og takket for tilliten med å banke inn sin første scoring for klubben i kveld.

Solskjær hoppet opp fra benken for å feire scoringen, samtidig som 22-åringen gjorde det samme like ved linja. Og Manchester United kunne fort ledet både 2-0 og 3-0 tidlig i kampen, for både Romelu Lukaku og Jesse Lingard kastet bort noen gedigne sjanser før det var spilt 20 minutter.

I stedet for å trygge ledelsen, kom kalddusjen.

Fred mistet plutselig kontroll over ballen etter et utspill fra David de Gea, og Wolves kunne kontre. Det endte med at Diogo Jota ble spilt fri av Raúl Jiménez, og alene med den spanske keeperen gjorde midtbanespilleren ingen feil. Ashley Young var den som opphevet offsiden.

Og nå var det Wolves som skapte de største sjansene før hvilen, blant annet da Leander Dendoncker skjøt over fra en veldig god posisjon. Kampen snudde fullstendig karakter.

SOLSKJÆR-FEBER: Selv om Manchester United og Ole Gunnar Solskjær spilte sin beste kamp mot Watford, er det ingen tvil om hvem som er hetest i byen akkurat nå. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Rødt kort

Etter 55 minutter kunne likevel McTominay fort blitt tomålsscorer, da han fikk hodet først på ballen, men en god redning av Patricio hindret scoring fra kloss hold.

Før timen var spilt skulle det vise seg å bli veldig mye tyngre for Manchester United, som fikk Ashley Young utvist da han pådro seg to gule kort i løpet av fem minutter.

- En fryktelig takling, mente BBC-ekspert Pat Nevin om stemplingen på Jota som ga Young det andre gule kortet.

Og det skulle bli verre for bortelaget kvarteret før slutt.

Et høyt innlegg var innom både Jimenez og Jones, før Smalling var sist borti ballen med hånda etter press fra Dendoncker. De Gea var allerede utspilt og ballen trillet nærmest over linja.

Like før slutt holdt Smalling på å sette ballen i eget nett igjen, men de Gea hindret baklengs. Wolves hadde også et skudd i tverrligger på overtid ved innbytter Ivan Cavaleiro.

De store sjansene som ble misbrukt i første omgang ble til slutt kostbart for United, som spolerte en god mulighet til å ta over tredjeplassen med tap på Molineux.

Best mot storlagene

Wolverhampton er et lag som det er umulig på å bli klok på denne sesongen. Mannskapet til Nuno Espírito Santo har tatt flere poeng mot topp 6-lagene (ti poeng) enn de fire lagene som ligger i bunnen av tabellen (to seire og én uavgjort på sju kamper).

Det vitner om et lag som trives med å jage og gjøre livet surt for storlagene, men også et lag som ofte sliter når de skal styre kampene selv.

Wolves sto bare med én seier på de seks siste ligakampene, men samtidig hadde ulvene seks seire og én uavgjort på de sju siste hjemmekampene i ligaen.

Manchester United spilte 1-1 mot Wolves hjemme på Old Trafford tidligere i sesongen. Uten seier i kveld, var det være første gang siden 2002/03-sesongen at de røde ikke slo et nyopprykket lag verken hjemme eller borte i løpet av sesongen, ifølge engelske BBC.

P.S. Luke Shaw pådro seg sitt 10. gule kort for sesongen, noe som betyr at han må stå over de to neste ligakampene mot West Ham og Everton. Det betyr at United mangler begge backene sine mot West Ham med Young også ute.