Manchester United spilte 1-1 mot Huddersfield

Bekmørkt for Solskjær: Europa-drømmen knust av tabelljumboen

Manchester United må spille Europa League etter at de måtte dele poengene mot Huddersfield.

STOPPET AV METALLET: Paul Pogba hadde to skudd i tverrliggeren. Foto: Paul Ellis / AFP / NTB Scanpix
STOPPET AV METALLET: Paul Pogba hadde to skudd i tverrliggeren. Foto: Paul Ellis / AFP / NTB ScanpixVis mer
  • Huddersfield - Man United 1-1 (0-1)

HUDDERSFIELD (Dagbladet): Manchester Uniteds drøm om spill i Champions League er over etter at de spilte 1-1 mot tabelljumbo Huddersfield.

De røde djevlene fikk en perfekt start etter at Huddersfield-keeper Jonas Lössl tabbet seg ut på et skudd av Scott McTominay.

United mistet derimot grepet om kampen, og etter en time spilt kom utlikningen ved Isaac Mbenza.

Scoringen går inn i historiebøkene. I 14 kamper på rad har David de Gea måttet hente ut en ball av nettet.

Ifølge Opta må man tilbake til 1970 for å finne et svakere United-forsvar. Da slapp de inn mål i 16 kamper på rad i alle turneringer.

Huddersfield i skrekkelig form

- Jeg vet det bare er igjen to kamper, men fram til det er teoretisk umulig, må vi bare konsentrere oss om å vinne kampene våre, spille godt og avslutte sesongen på en bra måte foran fansen neste uke, sa Solskjær til Sky Sports før kampen.

Først og fremst ville tre poeng bety at de fortsatt var med i kampen om spill i neste års Champions League før vi snart går inn i siste serierunde.

Det ville også være ydmykende å ikke slå tabelljumboen, som har tapt sine åtte siste kamper og som står med bare to seire på hjemmebane denne sesongen.

Siden David Wagner forlot Huddersfield i midten av januar, har terrierne bare tatt tre poeng.

United tapte derimot tilsvarende kamp forrige sesong, og Huddersfield-spillerne ønsket utvilsomt å imponere fansen i den siste hjemmekampen før de må ta turen ned igjen til Championship.

Gigantisk Lössl-tabbe

Selv om det var tydelig at det ikke sto på viljen blant Huddersfield-spillerne i åpningen av kampen, er det dessverre slik at det guts og tæl ikke alltid holder.

David de Gea har vært i hardt vær på grunn av flere keepertabber i løpet av de siste kampene, men denne gangen skulle United tjene på svakt keeperspill.

Åtte minutter ut i kampen forsøkte Scott McTominay seg på et langskudd fra 16 meter, men skuddet hadde retning rett på keeper. Vår danske venn i Huddersfield-buret, Jonas Lössl, vartet derimot opp med en horrible keepertabbe da han slapp ballen under seg.

Få minutter seinere runget Solskjær-sangen fra bortetribunen, tydelig fornøyd med åpningen av kampen og forsterket håp om Champions League.

Pogba i tverrliggeren

Selv om kampen var et godt bevis på at Huddersfield er Premier Leagues dårligste lag, må Uniteds spill ha vært oppmuntrende for Solskjær, med knallhard jobbing hjemover, gode bevegelser og mange sprinter.

Da første omgang nærmet seg slutten fikk derimot Huddersfield et lite grep om kampen, og fem minutter før pause hindret bare en god de Gea-redning redusering.

Minuttet seinere smalt det i den andre enden da et Juan Mata-innlegg fant Paul Pogba, men hodestøtet til franskmannen smalt i tverrliggeren.

Dermed gikk United til pause med 1-0-ledelse.

Sjokkontring av Huddersfield

Til tross for den store Pogba-sjansen, sleit United i slutten av andre omgang, og det løsnet heller ikke etter hvilen.

Etter 55 minutter valgte Solskjær å sette inn Ander Herrera for Nemanja Matic, samtidig som unggutten Tahith Chong kom inn for en skadet Alexis Sánchez.

Byttene ga derimot ingen umiddelbar gevinst, for bare få minutter seinere utliknet Huddersfield på utrolig vis.

Jonas Lössl plukket ned ballen etter et hjørnespark og tok United-forsvaret på senga da han sendte Isaac Mbenza alene med keeper med et langt utspark.

Belgieren trillet ballen mellom beina til de Gea og i mål.

Gigantiske United-sjanser

Klokka gikk fort for United, men da klokka nærmet seg 90 minutter kom sjansene. Huddersfield ville jo også vinne, noe som ga masser av rom.

Først ble Tahith Chong, som kanskje var en hårfin offside, spilt alene gjennom med keeper, men fra skrått hold vant Lössl den duellen.

Så smalt det fra Pogba.

United rullet opp fint, og Pogba ladet slegga fra 20 meter, men skuddet smalt i metallet igjen for franskmannen.

Dermed ble det bare ett poeng for United, som dermed må spille i Europa League i sesongen 19/20.